Testul de 5 dolari pentru virus care-ți dă rezultatul în 15 minute a fost aprobat

Testul de 5 dolari pentru virus care-ți dă rezultatul în 15 minute a fost aprobat

Cum noile recomandări controversate privind testarea coronavirusului provin de la CDC, FDA a acordat autorizația de utilizare de urgență unei alte configurații rapide de testare COVID-19 de la Abbott.

Cardul BinaxNOW COVID-19 Ag poate da rezultate în 15 minute care apar direct pe card. Abbott l-a asociat cu o aplicație, Navica, care este destinată să funcționeze ca „permis de sănătate digital temporar” pentru persoanele care se testează negativ. În comunicatul de presă, Abbott a spus că se extinde pentru a produce până la 50 de milioane de teste pe lună și îl va oferi la un preț de 5 dolari.

Testul BinaxNow funcționează cu un eșantion de tampon nazal și un fel de card reactiv de dimensiunea cardului bancar, pentru a detecta antigenul proteic nucleocapsid din SARS-CoV-2. Compania spune că poate fi administrat în orice locație de către profesioniștii din domeniul sănătății. Dacă respectă promisiunile, un executant a declarat pentru Bloomberg că „poate fi folosit la scară masivă pentru a ajuta la depășirea actualului timp de așteptare pentru rezultatele testelor”.

Este un test antigen, spre deosebire de testarea PCR mai lentă în laborator, care a ținut oamenii să aștepte ore, zile și săptămâni pentru rezultate. De asemenea, folosește o abordare cu flux lateral similar cu kiturile de testare a sarcinii la domiciliu. Potrivit Clinicii Mayo, testele antigenului funcționează prin detectarea anumitor proteine specifice acestui virus și funcționează mai rapid, dar au o șansă crescută de rezultate fals-negative.

Cum funcționează aplicația corelată cu testul

Bazat pe un studiu clinic susținut de universitățile de cercetare din SUA, Abbott a spus că testul său a arătat sensibilitate de 97,1% (diagnostice corecte ale persoanelor care au boala) și specificitate de 98,5% (care exclude corect persoanele care nu o au), „în pacienții suspectați de COVID-19 de către furnizorul de servicii medicale în primele șapte zile de la debutul simptomelor”.

Aplicația Navica este destinată să permită accesul în locurile unde oamenii se vor aduna, cu rezultatele negative atașate unui cod QR. Rezultatele pozitive vor avea ca rezultat un mesaj către carantină și contactarea unui medic.

„Abonamentul digital de sănătate” atașat rezultatelor negative expiră după o perioadă care depinde de organizațiile care acceptă aplicația. Aplicația în sine este gratuită pentru utilizatori și disponibilă pe Android și iOS.

Nu este o aplicație de urmărire a contactelor, dar există, în mod evident, probleme de confidențialitate atașate informațiilor medicale sensibile. Potrivit lui Abbott, datele colectate includ „prenumele și numele unei persoane, adresa de e-mail, numărul de telefon, codul poștal, data nașterii și rezultatele testelor”.

Citește și: