18 feb. 2020 | 19:03

Cât de sigură este Tesla Model X: un bărbat spune că mașina i-a salvat viața într-un accident

ACTUALITATE
Cât de sigură este Tesla Model X: un bărbat spune că mașina i-a salvat viața într-un accident

Tesla se laudă cu niște mașini foarte sigure pentru pasageri, iar acest lucru a fost demonstrat și de experiența acestui șofer al unei Tesla Model X.

Un șofer american a împărtășit experiența unui accident de pe șosea în cadrul căruia, spune acesta, mașina i-ar fi salvat viața. Acesta povestește cum a pierdut controlul volanului în timpul unei călătorii din 2019 din sezonul rece, în timpul unei furtuni.

Șoferul susține că sistemul de frânare automată de pe Tesla Model X a încetinit mașina și nu i-a permis acesteia să plonjeze în râpă. Partea interesantă e că panta ar fi avut, de fapt, o înclinație de 70 de grade. Mașina nu avea activată funcția de Autopilot. Șoferul ține să menționeze și că orice altă mașină s-ar fi rostogolit dacă ar fi fost în locul acesteia.

Cât de sigură este Tesla Model X

Vehiculul este considerat unul dintre cele mai sigure din lume. De altfel, în 2017, mașina a fost desemnată cel mai sigur SUV în cadrul testelor Administrației Naționale de Siguranță a Traficului Autostrăzilor (NHTSA). A primit un rating de cinci stele pentru toate categoriile legate de siguranță.

De asemenea, și testele efectuate de Tesla au arătat că Model X este foarte sigură. Compania susține că, în timpul testărilor, n-a reușit să întoarcă mașina cu susul în jos sub nicio formă. În plus, pentru a testa siguranța mașinii, a încercat și să-i distrugă acoperișul, numai că n-a reușit. În schimb, s-a stricat mașinăria folosită pentru testare.