Terapia prin artă, certificată de Organizația Mondială a Sănătății: ce înseamnă asta

Terapia prin artă, certificată de Organizația Mondială a Sănătății: ce înseamnă asta

Afinitățile artistice ale oamenilor vin cu beneficii importante pentru psihicul și sănătatea mintală a lor. Existau de mult timp speculații în acest sens, dar acum există și dovezi.

Pe lângă faptul că este incredibil de relaxant și fascinant să analizezi o operă de artă pe gustul tău, se pare că activitatea de a o crea este una benefică. Mai mulți oameni de știință au căzut de acord asupra faptului că reprezintă un mod eficient pentru a trata anumite probleme psihice, pentru a-ți soluționa diverse dezbateri interioare și alte probleme. În final, este o sursă de destindere.

Într-un raport recent al Organizației Mondiale a Sănătății, oficialii europeni au căzut de acord asupra utilității terapiei prin artă. Acestea au fost concluziile unei investigații pe termen lung.

Din desenul independent al unei persoane poți deduce preocupările sale interioare. Cu toții am auzit probabil de faptul că modul în care desenezi un copac spune multe despre modul în care vezi lumea. Arta a fost folosită de de foarte mult timp în psihoterapie. Psihologii au folosit afinitățile creative ale pacienților pentru a descoperi credințe înrădăcinate la nivelul subconștientului.

”Deseori, creativitatea te ajută să-ți exprimi părți ale personalității tale care sunt ascunse. Exprimarea prin artă poate fi în sine un tratament, de asemenea, poate fi un pas pentru a te înțelege pe tine și pentru a-ți exprima povestea în fața altora.”, a explicat Dr. Sheridan Linnell, responsabil de cursurile de master pentru Terapie prin Artă din cadrul Universității Western Sydney.

Ca urmare, terapia prin artă nu este nouă, dar ce s-a schimbat între timp este atitudinea Organizației Mondiale a Sănătății pe acest subiect. După aproximativ cinci decenii de cercetare, OMS a recunoscut valoarea acestei activități, tehnici de tratament. În contextul în care există deja numeroase cărți scrise pe acest subiect, este îmbucurător că valoarea transpunerii sentimentelor într-o manieră creativă este apreciată acum de către o autoritate globală.

Citește și: