Ce probleme are Dacia Duster: testul a fost făcut în Spania și publicat acum

Ce probleme are Dacia Duster: testul a fost făcut în Spania și publicat acum

E o săptămână plină pentru Dacia. Testul fiabilității din Germania nu-i pozitiv, iar presa din Spania vine cu un verdict dur la adresa mașinii românești.

Dacia Duster a fost testată de publicația Auto Bild din Spania. În general, jurnaliștii au fost încântați de ce oferă și ce înseamnă acest SUV pentru piață. De exemplu, i-au identificat șapte calități, cum ar fi că e mai atractiv decât predecesorul său, oferă un volum considerabil, motorizările sunt bune, iar versiunea GPL e excelentă, mai ales când vine vorba de autonomie.

Așa cum e cazul cu Dacia, prețul e foarte bun. Dar când vine vorba de defecte, publicația menționează că are o calitate proastă a materialelor din interior, iar când vine vorba de tehnologii nu sunt deloc cele mai noi.

Dacia la testul de fiabilitate

Ziceam că a fost o săptămână plină, pentru că în clasamentul TUV Dacia nu stă deloc bine. Când vine vorba de intervalul zero – trei ani, Dacia Logan cu un procent de 13,6% și Duster cu 11,7% sunt pe ultimele locuri. Dar din clasament, câteva locuri mai sus, nu lipsește Sandero. În intervalul zero – cinci ani, în clasament, dar nu pe ultimele locuri, sunt Dacia Logan și Sandero.

Dacia Duster stă însă mult mai bine când vine vorba de un interval de circa 11 ani. Din fericire, Duster nu apare în ultimele 10 locuri. Totuși, dacă vrei o mașină bună mai mult de un deceniu nu alege Dacia Logan. Are o rată a defecțiunilor de 43,1% și e pe ultimul loc. Câteva locuri mai sus este Sandero cu o rată de 39%.

În topul celor mai bune autovehicule, Mercedes GLC, Mercedes SLC / SLK și Porsche 911 se descurcă excelent în primii trei ani cu o rată de sub 2,5% pentru defecțiuni. Când vine vorba de cea mai extinsă perioadă, până la 11 ani, Porsche 911, Audi TT și Volkswagen Golf Plus sunt mașinile recomandate. Poți vedea clasamentul pe larg aici.

Citește și:
Sursa: Auto Bild
Etichete: