Soluția gratuită prin care îți poți face dispozitivele mai sigure cât lucrezi de acasă
Una dintre problemele care au devenit evidente în timpul acestei perioade e că atacatorii cibernetici profită de situație. Elevii învață de-acasă, adulții muncesc de la distanță și asta poate duce la probleme. Ai însă soluții la care poți apela.
Cel mai des, în perioada muncitului de-acasă, oamenii își folosesc propriile dispozitive, de la laptopuri la telefoane. În tehnologie, asta se numește și BYOD (bring your own device). Doar că acum nu-ți „duci” dispozitivul nicăieri, doar îl folosești. În acest context, certSIGN a anunțat că oferă, pentru o perioadă limitată, acces la MobileIron. Cei interesați pot folosi aplicația de-a lungul lunii aprilie.
certSIGN susține că le poate ajuta pe companiile din România cu implementarea gratuită a licențelor furnizate de partenerul MobileIron. Vestea și mai bună e însă că soluția aceasta poate fi folosită pe toate sistemele de operare: Android, iOS, Windows 10 și macOS. Implicit, funcționează și pe tablete.
Ce presupune o securizare a dispozitivelor pentru lucrul de acasă
Pachetul are câteva beneficii, cum ar fi furnizarea de aplicații sigure de productivitate și mail, dar și securitate pentru aplicațiile VPN și de conectare la rețeaua internă, dar și la serviciile de cloud. Totodată, e oferită asistență remote pentru rezolvarea rapidă a problemelor care pot să apară, prin instrumente de depanare la distanță.
Instrumentele de securitate pot fi configurate, de la implementarea parolelor până la criptarea datelor stocate, iar asta pe toate dispozitivele. Sunt supervizate și aplicațiile video de colaborare și comunicare, dar mai ales pot fi separate datele profesionale de cele personale. Nu în ultimul rând, poate fi setată ștergerea selectivă a dispozitivelor.
Dacă încă nu știi cum să-ți optimizezi productivitatea acasă, poți începe să folosești unele dintre aceste aplicații. Poți administra sarcini, poți colabora pe documente sau distribui mai rapid fișiere. În cazul distribuirii de fișiere, un sistem de stocare în cloud poate fi mai bun decât o trimitere prin platforme ca WeTransfer, pentru că, în limita spațiului, le poți ține și poți avea oricând acces la ele.