24 mart. 2020 | 08:20

Soluția CEC Bank ca să nu mai treci pe la bancă. Poți face asta și la ING Bank

ACTUALITATE
Soluția CEC Bank ca să nu mai treci pe la bancă. Poți face asta și la ING Bank

CEC Bank a ajuns în secolul 21, poate mai greu decât alții, și are o soluție digitală care se poate dovedi excelentă pentru situația actuală.

Pe fondul situației în care ne regăsim, și cu decizia autorităților de-a limita deplasarea cetățenilor, CEC Bank are o veste bună. Oferă pachetul „Bun venit!” pentru clienții noi. Partea și mai bună e că nu trebuie să te duci în sucursală ca să-ți deschizi cont. Partea proastă e că CEC Bank a făcut internetul cu program de funcționare.

Ce-ți oferă CEC Bank în pachetul acesta

Banca promite acces, prin mobile banking, la conturi și situația din ele, transferuri gratuite și instant între conturile tale, plăți în lei și valută și plăți către Trezoreria Statului și plăți de taxe și impozite. Totodată, ai și opțiunea de-a plăti facturi la utilități prin scanarea codului de bare.

CEC Bank susține că are un comision cu 60% mai mic decât la ghișeu când vine vorba de tranzacții interbancare. Altfel, cele intrabancare, în lei, sunt gratuite. Totodată, ai comision zero de administrare, dacă prin cont circuli 700 lei pe lună (încasări sau tranzacții cu cardul). Sistemul e similar celui de la ING Bank.

Procesul durează mai puțin de jumătate de oră (depinde și de flux, dat fiind că un operator trebuie să ceritifice că tu ești tu). Cardul îți este livrat acasă.

În fine, mai poți găsi în aplicație locuri cu bancomate, dar și să blochezi cardul, dacă e nevoie. Și că tot ziceam de programul de funcționare. Poți înainta o cerere de cont între 9 și 21 de luni până vineri sau între 9 și 17 sâmbătă.

Programul e necesar, cel puțin în cazul acesta, pentru că îți este verificată identitatea de un operator. Lucru care putea fi făcut automat, cum fac și alte servicii. Dar CEC Bank n-a investit într-o soluție de recunoaștere facială. Ai detalii aici despre pachet.

Ziceam însă că ai o opțiune similară de la ING Bank. Din ianuarie, banca a anunțat că poți deschide un cont – dacă n-ai unul, evident – prin aplicația Home’Bank. Printre condiţiile pentru deschiderea unui cont ING 100% online se numără că noul client are peste 18 ani, rezidenţă fiscală în România şi un card de debit ataşat unui cont la o altă bancă, aflată tot România. Banca susține că ți-ai putea obține contul în 10 minute. Apoi, vei putea activa opţiunea de plată cu telefonul, ING Pay (pe Android).

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele