Se întâmplă de azi: anunțul Raiffeisen pentru toți clienții băncii

Se întâmplă de azi: anunțul Raiffeisen pentru toți clienții băncii

Raiffeisen Bank are un anunț extrem de important pentru toți clienții. Ar putea pica la fix pentru cei care călătoresc și sunt mereu pe drumuri în această perioadă, fie în concediu, fie în interes de serviciu.

Raiffeisen anunță că a lansat un nou serviciu pentru clienții aflați pe drumuri. Dacă spre exemplu, ești pe un drum între localități și ai nevoie de bani, dar nu găsești niciun bancomat în drum, atunci noul serviciu e fix pentru tine.

E vorba de operațiuni cash-back, care pot fi făcute în benzinăriile Rompetrol.

Cum funcționează noul serviciu al băncii

Potrivit băncii, posesorii unui card bancar vor putea retrage de la casierie până la 200 de lei prin intermediul aparatelor POS instalate de Raiffeisen Bank în benzinăriile Rompetrol. Clienții Rompetrol trebuie să aibă activată posibilitatea de a solicita avans în numerar de la POS la banca emitentă a cardului.

Trebuie să știi că toate cardurile emise de Raiffeisen Bank, inclusiv cele înrolate în wallet-uri cum ar fi RaiPay, au activată această funcționalitate, precizează banca. Ca să beneficiezi de serviciu, pașii sunt simpli. Clienții pot solicita cash-back doar atunci când plătesc cu cardul achiziția de carburanți sau bunuri și servicii din magazinele și restaurantele celor 158 de benzinării Rompetrol.

Important de precizat că nu se percep comisioane, iar serviciul înlocuiește astfel necesitatea de a merge până la un bancomat pentru a retrage sume de până la 200 de lei.

Raiffeisen, proces pierdut

Recent, banca a pierdut definitiv un proces în care contestase o amendă primită de la ANPC privind practici comerciale incorecte. Mai pe românește spus, și-a înșelat clienții. Problemele Raiffeisen au începută după ce banca a fost amendată de Protecția Consumatorului. ANPC a decis să sancționeze instituția bancară din cauza unor practici comerciale incorecte, sesizate de clienți.

E vorba, mai exact, de creditele în franci elvețieni pe care Raiffeisen Bank le-a acordat înainte de criza din 2009 și pe care le-ar fi majorat ulterior în mod discreționar. Mai mult, costurile ar fi fost umflate premeditat și fără informarea consumatorilor. Acea amendă a fost contestată de bancă.

Numai că judecătorii au respins definitiv acțiunea băncii și au dat câștig de cauză ANPC.

Citește și: