Se dau 1.150 de lei pentru zeci de mii de români. S-a dat legea deja și banii încep să intre

Se dau 1.150 de lei pentru zeci de mii de români. S-a dat legea deja și banii încep să intre

O veste excelentă pentru mii de români a venit acum. E vorba de un ajutor financiar de 1.150 de lei și se vor bucura câteva zeci de mii de oameni de el.

Legea de acum spune că asistenții sociali din centrele rezidențiale pentru persoanele vârstnice, dar și pentru persoanele cu dizabilități vor beneficia de un stimulent de risc social, în valoare de 1.150 lei. Inițiativa a venit de la Guvern.

Executivul a aprobat alocarea, din fonduri europene, a 45 milioane lei în acest scop. Anunțul a fost făcut de Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene. De stimulent vor beneficia 38.000 de asistenți sociali și va fi acordat o singură dată, în sumă fixă

Ajutor pentru persoanele defavorizate

O altă decizie importantă anunțată de Boloș e ajutorul acordat persoanelor defavorizate. Acestea vor beneficia de pachete alimentare și pachete de igienă corporală. Sunt prevăzute a fi ajutate circa 1,2 milioane de persoane.

„O primă tranșă de pachete de igienă corporală va fi distribuită începând cu data de 4 iunie și apoi două tranșe de pachete alimentare, adică peste 2.400.000 de astfel de pachete care vor fi distribuite începând cu data de 15 iunie.”
Ioan Marcel Boloș

Ministrul a spus că este o măsură așteptată pe de o parte de beneficiarii pacehetelor alimentare care se găsesc astăzi în situație de risc de sărăcie, care au venitul sub cel minim garantat pentru acordarea ajutorului social și este așteptată în egală măsură de industria de panificație și cea alimentară.

Astfel, vor fi folosite pentru pachetele alimentare 35.000 de tone de făina albă de grâu, 10.000 de tone de conserve de carne de vită şi 6.000 de tone de conserve de carne de porc.

Valoarea acestor fonduri alocate este de peste 225 de milioane de euro. „Persoanele vulnerabile au nevoie de acest ajutor din partea Gucernului României și din partea Comisiei Europene”, a mai spus Boloș când a anunțat aceste măsuri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: