Schimbarea Uber care te-ar putea face să te întorci la taxi

Schimbarea Uber care te-ar putea face să te întorci la taxi

Uber pregătește niște schimbări extrem de importante. Deocamdată, doar în Statele Unite. Dar nu se știe când și dacă va veni cu ele și-n Europa.

Uber testează în California o nouă funcție care i-ar putea nemulțumi pe mulți dintre clienții companiei de ridesharing. Americanii vor să le permită șoferilor să-și stabilească propriile tarife. Practic, cam cum se întâmplă acum cu unii taximetriști din București și nu numai.

E vorba de un test, e la stadiul de pilot. Dar, în urma rezultatelor, Uber ar putea decide să o implementeze peste tot.

Ce presupune schimbarea Uber

Ce face Uber în California vine după ce o lege recent adoptată acolo le-a cam îngreunat munca angajatorilor. Concret, acestora le va fi un pic mai dificil să clasifice angajații în salariați și contractori independenti.

Așa că derulează un program-pilot prin care le permite șoferilor să-și stabilească propriile tarife. Cât despre clienți, compania de ridesharing susține că aceștia vor fi direcționați către șoferii cu cele mai mici tarife. Așadar, cei care cer prea mult ar trebuie să aștepte mai multă vreme pentru a li se acorda o cursă.

Mai mult, aplicația Uber le va spune șoferilor cât durează până când ajung la locul comenzii și, dacă distanța e mare, colaboratorii companiei își pot ajusta tarifele în funcție de acest lucru. Compania susține că face această mișcare pentru a le asigura colaboratorilor săi un loc de muncă flexibil și după aplicarea noii legi.

E o piață extrem de importantă pentru Uber în acea regiune, unde are zeci de mii de colaboratori.

Între altele, legea nouă din California le cere angajatorilor să asigure un salariu minim, compensații, plata orelor suplimentare și concediu de odihnă și concediu medical.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: