Schimbarea din WhatsApp de care sigur ai avea nevoie și în România

Schimbarea din WhatsApp de care sigur ai avea nevoie și în România

Facebook tocmai a făcut din WhatsApp un produs mai necesar. Aceasta este însă doar o parte din planul mai mare al companiei de-a deveni un intermediar pentru plăți și gestiune bani.

Mark Zuckerberge, directorul Facebook, a anunțat că WhatsApp va permite, în Brazilia, transferuri de bani și plăți direct în aplicație. „Trimisul și primitul de bani devin la fel de simple ca distribuirea de fotografii. Totodată, încurajăm afacerile mici din Brazilia să vândă prin WhatsApp”, a transmis acesta într-un mesaj pe Facebook.

Zuckerberg a spus că infrastructura din spatele noii opțiuni se bazează pe Facebook Pay, sistem implementat în câteva țări în Messenger. Promisiunea e că sistemul acesta de plăți e sigur și rapid. Ca rapiditate, asta-i cert. Ca siguranță vom vedea doar în timp.

În Brazilia, compania lucrează cu bănci locale – ca Banco do Brasil, Nubank, Sicredi – și Cielo, procesator de plăți. Brazilia e, totodată, prima țară în care debutează opțiunea.

WhatsApp bani schimb

Cu această opțiune în WhatsApp, Facebook mizează pe anumite țări

Inițial, s-a crezut că opțiunea va fi lansată în India. Acolo testa funcționalitatea prin care utilizatorii își pot trimite bani unii altora, direct pe platformă. Ultimele detalii erau că așteaptă aprobarea de la New Delhi pentru a putea lansa la nivel național.

Piața pe care intră Facebook acum, prin WhatsApp, e una popularizată de sectorul Fintech, cu jucători ca Revolut. Soluțiile fintech au făcut transferul de bani mai rapid, mai facil și, în unele cazuri, fără granițe. Totodată, în țări ca Brazilia și India se bazează pe lipsa adopției de soluții digitale de plăți.

În România, un astfel de sistem ar fi util atât pentru utilizatori, cât și pentru afacerile mici care își pot extinde mai ușor operațiunile. Totodată, ar putea ajuta și la frânarea evaziunii fiscale, dar cu siguranță nu acesta e planul mai mare al Facebook. Ce va fi interesant de urmărit în perioada următoare e cum se raportează jucători din fintech la astfel de opțiuni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: