Schimbare majoră la bancomate. Se întâmplă la una dintre cele mai mari bănci. Toți românii trebuie să știe

Schimbare majoră la bancomate. Se întâmplă la una dintre cele mai mari bănci. Toți românii trebuie să știe

Una dintre cele mai mari bănci din România a anunțat că bagă în revizie sistemul de bancomate. E un demers care va necesita circa 2,6 milioane de euro.

CEC Bank a anunțat că va înlocui infrastructura de bancomate. E doar o mică aprte din strategia de digitalizare a băncii, după cum ai văzut în primăvară. Valoarea investițiilor în 2020 va fi de 2,6 milioane de euro.

Banca susține că această schimbare va permite implementarea tehnologiilor moderne și alinierea la cele mai bune practici la nivel internațional. În esență, bancomatul va putea face un pic mai mult decât în prezent.

Schimbările de la CEC Bank până la finalul anului

Până la sfârșitul lui 2020, în prima faza a programului, vor fi înlocuite 200 de ATM-uri cu aparate de ultima generație. Acest proces va continuă și în următorii ani, până la înlocuirea întregii flote de ATM-uri. În plus, va fi extinsă rețeaua de echipamente multifuncționale de plăti (MFM). Valoarea investițiilor programate pentru 2020 se ridică la 2,6 milioane de euro.

Echipamentele achiziționate în cadrul acestui program sunt realizate de unul dintre cei mai mari producători la nivel global. Bancomatele beneficiază de tehnologii moderne: ecran tactil, cititoare de carduri contactless și sisteme pentru o securitate sporită. La fel și echipamentele multifuncționale, care permit și depuneri de numerar în lei și euro, operațiuni de schimb valutar și plata facturilor în numerar și cu cardul.

Practic, CEC Bank prinde acum din urmă alte bănci care deja erau acolo cu digitalizarea.

Programul de modernizare a infrastructurii de plăti va începe cu orașele mari și cele reședință de județ. Orașele Constanța, Sibiu, Călărași, Botoșani, Slatina, Alba Iulia și Târgu Mureș vor beneficia de ATM-uri și MFM-uri moderne până la sfârșitul lunii iulie, București, Ploiești, Cluj și Iași – până la sfârșitul lui septembrie.

Programul urmează să fie extins la nivel național prin înlocuirea progresivă a flotei de echipamente cu modele de ultima generație. În prezent, CEC Bank oferă servicii bancare printr-o rețea de peste 1.200 terminale de tip ATM și MFM.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: