Românii care vor pierde bani la pensie. Detaliile neștiute despre veniturile acestor pensionari

Românii care vor pierde bani la pensie. Detaliile neștiute despre veniturile acestor pensionari

Subiectul pensiilor în România încă e unul controversat. Pe de o parte sunt cei cu pensii atât de mici, încât le-ai putea crede o bătaie de joc. La polul opus sunt cei cu pensii foarte mari. Pe pensii speciale s-au cheltuit 3 miliarde de lei în ultimele patru luni.

Recent, deputatul USR Claudiu Năsui a repus subiectul pe agenda publică. El a menționat pensiile speciale și-a spus că sunt o mare risipă de bani. Asta în condițiile în care clasa politică își acordă noi privilegii, după cum acuză acesta. Totodată, Curtea Constituțională întârzie să prezinte o decizie privind impozitarea pensiilor speciale.

„Risipa de bani continuă, în timp ce clasa politică își acordă noi privilegii. Nu trece săptămâna fără să mai auzim de un nou vot pentru a acorda noi sporuri sau beneficii celor apropiați de centrii de putere. Între timp, lupta pentru a le păstra pe cele vechi se dă la cel mai înalt nivel.”
Claudiu Năsui

Ce a însemnat pentru România așteptarea rezultatului de la CCR

bani pensii ccr

Năsui susține că de aproape 5 luni e așteptat un verdict de la CCR legat de impozitarea pensiilor speciale. „Evident că așteptăm un răspuns de la cei care ei înșiși beneficiază de pensii speciale, unii chiar multiple”, a afirmat acesta într-un status publicat pe Facebook.

„[…] peste 3 miliarde de lei s-au dus în plină pandemie în pensiile speciale. Asta doar în ultimele 4 luni de zile, de când a trecut votul de impozitare în parlament. Imediat se vor face 5, astfel că specialii vor mai încasa o pensie, în timp ce noi așteptăm răspunsul CCR.”
Claudiu Năsui

Conform acestuia, e vorba și de miza USR aici. El susține că partidul în care e vrea eliminarea acestor clase de privilegii în care unii români sunt buni de primit, iar alții doar de plătit. „În timp ce angajații pe salariul minim plătesc printre cele mai mari taxe din UE pe muncă, avem categorii de pensionari speciali care încasează mii de euro lunar, nu în baza contribuțiilor, ci doar în baza privilegiilor pe care unii și le-au votat cu mâna lor”, a adăugat acesta.

Citește și:
Etichete: