Rivalul Tesla vine de la BMW și arată cum se reinventează constructorul

Rivalul Tesla vine de la BMW și arată cum se reinventează constructorul

BMW continuă să fie un constructor relevant pe piață. Și, chiar dacă sunt așteptate vremuri grele, planurile rămân acolo.

BMW, la fel ca orice alt constructor a investit masiv în ultimii ani în tehnologii de ultimă generație. Sa-u investit bani, timp, și eforturi inginerești. Și 2020 e anul în care BMW și-a propus să aducă noua generație a modelelor Seria 7. E vorba de vârful de gamă pe categoria sedan cu care constructorul speră să se bată cu americanii de la Tesla.

Sunt pregătite patru motorizări și, cum era de așteptat, nu sunt ocolite nici tehnologiile hibride și electrice.

Noile BMW Seria 7 vor să rivalizeze cu Tesla

Oliver Zipse, CEO al constructorului BMW, susține că noile modele din Seria 7 vor veni echipate cu patru motorizări diferite. Două sunt pe benzină, respectiv motorină, a treia este o opțiune hibrid plug-in, iar a patra e 100% electrică.  Primele trei fac parte deja din gamă, dar noutatea e modelul 100% electric.

Sunt puține informații deocamdată, dar BMW vrea să vină cu o autonomie de câteva sute de kilometri și cu putere mare.

Noul model, care nu are un nume la acest moment, va marca a cincea generație de tehnologie electrică, care urmează modelelro i4 și iNext. Și noul model va fi construit pe aceleași platforme.

Nu se știe, însă, când va fi lansat modelul 100% electric. Asta pentru că actuala generație din Seria 7 nu va mai fi produsă din 2022, ceea ce înseamnă că succesorul va apărea undeva spre sfârșitul anului. Dar planurile sunt date un pic peste cap în această perioadă.

E posibil ca deciziile de orice fel să fie amânate pentru 2021.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: