Reacția Nuclearelectrica după finala Asia Express câștigată de Bontea și Fodor: „Ați împrumutat caracteristici de la energia nucleară”

Reacția Nuclearelectrica după finala Asia Express câștigată de Bontea și Fodor: „Ați împrumutat caracteristici de la energia nucleară”

Ultima ediție Asia Express a fost câștigată de cuplul Sorin Bontea și Răzvan Fodor. Cei două au făcut ziua mai frumoasă și inginerilor de la Cernavodă, de la Nuclearelectrica.

La un moment dat, Bontea a explicat de ce el și Fodor și-au luat niște porecle anume în timpul Asia Express. „El e zodia Peşti, eu Rac, suntem compatibili şi din punctul ăsta de vedere. Ne-am găsit deja şi un nume: «Reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă». Sunt reactoarele alea lăsate în conservare de prin 1992. Eu zic că ni se potriveşte numele”, a transmis Bontea.

Cei doi au câștigat concursul și acum au atras atenția celor de la Nuclearelectrica.

Ce-a transmis Nuclearelectrica după finala Asia Express

„Pe tot parcursul competiției ați împrumutat multe caracteristici de la energia nucleară”, a transmis Nuclearelectrica.

Le-a și înșirat. Astfel, cei doi au dat dovadă de constanță și stabilitate. Centralele nucleare produc energie electrică în mod constant, 24 de ore pe zi/7 zile pe săptămână/365 de zile pe an. „La fel și voi, v-ați menținut eforturile constante de-a lungul competiției și ați făcut față cu brio tuturor provocărilor întâlnite”, a mai adăugat Nuclearelectrica.

Totodată, din combustibilul nuclear se produce de milioane de ori mai multă energie decât din arderea unei cantități echivalente de combustibil convențional. „Voi, prin eforturile depuse în cadrul competiției, ați generat o cantitate similară de bucurie și entuziasm!”, a adăugat compania.

Mai mult, Nuclearelectrica a menționat și reacția de fisiune nucleară în lanț. Așa cum un neutron provoacă fisiunea unui nucleu, fisiune care este urmată de producerea altor neutroni care determină o nouă reacție de fisiune, cei doi au reușit să depășească, pe rând, probele și provocările.

Nu în ultimul rând, în urma reacției de fisiune nucleară se degajă o cantitate extrem de mare de căldură, „aproape la fel de puternică precum relația sinceră de prietenie dintre voi”, a conchis Nuclearelectrica.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI