Răsturnare de situație pentru românii care au cont și card bancar. Rămâi fără bani dacă pici în această plasă

Răsturnare de situație pentru românii care au cont și card bancar. Rămâi fără bani dacă pici în această plasă

Băncile încep să experimenteze cu soluții ca să retragi bani de la bancomat fără card. Dar nu toate au această opțiune. Așa că, atunci când folosești un bancomat, fii atent la probleme. Ca să nu rămâi fără bani.

Tehnica prin care hoții te lasă fără bani, când folosești un bancomat pentru retragere de cash, se numește skimming.

Este o modalitate pe care infractorii o folosesc de mai mulți ani pentru a copia datele cardurilor, la bancomat. Cu ajutorul dispozitivelor, denumite și „pisici”, reușesc să obțină informațiile necesare. Ce urmează să facă e o clonă a cardurilor și să retragă banii de la alte bancomate.

Ca să eviți să ajungi la așa ceva, trebuie să-ți iei câteva măsuri de protecție.

Astfel, verifică dacă fanta bancomatului nu are cumva o dublură. Dacă tragi puțin de ea și nu se mișcă nimic, ar trebui să fie totul în regulă. Un alt indiciu este tastatura. Mai precis, cele aplicate peste vor fi un pic mai groase. O tastatură falsă, pusă peste cea originală, nu va fi la fel de bine prinsă.

Încă o abordare utilă e să zgâlțâi puțin cardul când îl scoți din bancomat. În eventualitatea că există un skimmer pe care nu l-ai detectat, mișcarea cardului va face imposibilă copierea datelor.

Transformă telefonul într-un „paznic” pentru banii tăi

Nu în ultimul rând, este foarte utilă opțiunea de a primi notificări prin SMS atunci când o plată este procesată folosind datele cardului tău. Astfel, poți identifica o tranzacție neautorizată imediat după ce a fost efectuată, contactând urgent banca.

Cu cât reacționezi mai repede, cu atât pierderile vor fi mai mici – la modul ideal, nu vor fi deloc.

O altă metodă de protejare a banilor este să ții în contul de card (de obicei, contul curent) o sumă mică. Restul banilor să îi depozitezi în contul de economii, fără niciun card atașat acestuia. Transferul banilor între cele două conturi poate fi făcut cu ușurință, aproape în orice moment al zilei, folosind aplicațiile de mobile banking, chiar de pe telefonul tău.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: