12 feb. 2020 | 08:27

Project A, poate cea mai bună alternativă la Counter-Strike: Global Offensive: de ce este special

ACTUALITATE
Project A, poate cea mai bună alternativă la Counter-Strike: Global Offensive: de ce este special

Într-o perioadă în care majoritatea jocurilor noi își iau inspirație din titluri existente, Riot Games a făcut publice primele detalii despre Project A, o alternativă la CS:GO.

Counter-Strike este unul dintre cele mai relevante jocuri din toate timpurile. Din acest motiv, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că se crează în continuare titluri care preiau elemente de gaming din creația Valve. Cea mai nouă implementare a respectivei rețete este Project A a celor de la Riot Games.

La fel ca în cazul CS:GO, Project A este un shooter pe echipe. Partea interesantă constă în includerea unor elemente de RPG, a unor skill-uri pe care le achiziționezi pentru personajul cu care vei juca în următoarea rundă. Cei care au avut ocazia să-l experimenteze sunt de părere că ar combina mecanica din Counter-Strike cu Overwatch, al celor de la Blizzard.

Henry Greer este un jucător profesionist de Counter-Strike și se ascunde în spatele pseudonimului HenryG. În același timp, este printre puținii care a avut ocazia să joace o versiune beta de Project A la sediul Riot Games. Tot el a oferit niște detalii despre gameplay.

Din câte se pare, în continuare trebuie să plantezi bombe sau să le dezamorsezi și să cumperi arme dintr-un magazin pe care îl ai disponibil în fiecare rundă. Până și hărțile au particularități similare cu cele din CS:Go, cu puncte de aglomerație și câteva canale pentru a ajunge dintr-o parte în alta.

Greer a clasificat prima experiență cu jocul ca fiind foarte satisfăcătoare, iar gameplay-ul pare bine finisat. Arsenalul de arme este suficient de diversificat încât să te oblige să încerci tactici noi de atac. Deși abilitățile erau întotdeauna acolo pentru a-ți face viața mai ușoară, nu trebuia neapărat să le cumperi pentru a-ți învinge adversarii. Nu este foarte clar când se lansează, dar nu ar trebui să mai dureze mult.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele