Primul telefon cu cameră ascunsă sub ecran, online: de ce va face istorie ZTE Axon 20 5G

Primul telefon cu cameră ascunsă sub ecran, online: de ce va face istorie ZTE Axon 20 5G

Majoritatea terminalelor lansate în China nu fac valuri la nivel global, dar noul ZTE Axon 20 5G vine cu o premieră importantă în industrie, prima cameră frontală ascunsă sub ecran.

În teorie, ar fi trebuit să fie cei de la Xiaomi primii care lansează un astfel de gadget, dar ZTE se pare că le-au luat-o înainte. Nu este clar cât de bună este camera pentru selfie-uri ascunsă în spatele ecranului, dar tehnologia este revoluționară și nu va dura mult până când o vom vedea în foarte multe terminale de la producători semnificativ mai populari decât ZTE. 

Noul ZTE Axon 20 5G urmează să fie anunțat în mod oficial pe parcursul zilei de azi, 1 septembrie, dar deja au ajuns online toate detaliile referitoare la noul gadget, inclusiv un scurt hands-on pe care îl poți vedea mai jos.

În trecut, cei de la ZTE au oferit mai multe detalii despre modul în care va funcționa camera frontală de la Axon 20 5G pentru a ameliora reticența oamenilor față de noua tehnologie. Nu este foarte clar dacă mecanismul a funcționat, iar până când nou vor apărea primele review-uri cu noul gadget, este dificil să-ți formezi o părere obiectivă despre prima implementare comercială a unei camere foto/video ascunsă în spatele unui ecran.

Revenind însă la aparat, noul ZTE Axon 20 5G este construit în jurul unui panou OLED cu diagonala de 6,92 inci cu o rezoluție nativă Full HD+. În spatele acestui ecran se regăsește o cameră de 32 de megapixeli și, în jumătatea inferioară, un senzor de amprentă.

Partea de procesare va fi asigurată de un Snapdragon 765G, 12GB RAM și o memorie internă de 256GB. Acumulatorul de 4120mAh va suporta încărcare rapidă. În ceea ce privește cele patru camere de pe spate, acestea sunt de 64+8+2+2 megapixeli. Singura variabilă care mai rămâne în ceea ce privește noul gadget ține de preț, dar nu ar trebui să fie foarte mare.

Citește și: