Prima țară din Europa care deschide mall-urile: cum se va desfășura activitatea în centrele comerciale

Prima țară din Europa care deschide mall-urile: cum se va desfășura activitatea în centrele comerciale

Închiderea mall-urilor a dus la un număr masiv de oameni aflați în șomaj și mai multe țări se gândesc cum își vor putea relua activitatea centrele comerciale.

Prima țară din Europa care a anunțat redeschiderea centrelor comerciale este Estonia. Aceasta este o țără micuță, cu 1,3 milioane de locuitori. Acolo, s-au raportat până în prezent 1711 persoane infectate cu coronavirus și 55 de decese.

În contextul în care aproximativ 20.000 de locuri de muncă au fost afectate de închiderea mall-urilor pe teritoriul țării, oficialii din teritoriu lucrează de mult timp la un plan pentru redeschiderea lor. Aproximativ 40% din toate vânzările cu amănuntul au loc în centre comerciale în Estonia.

Printre măsurile de relansare a economiei și relaxarea a restricțiilor într-un mod sănătos, în Estonia, se numără redeschiderea centrelor comerciale. Începând cu 11 mai, în această țară din Europa, vei putea merge la mall, dar trebuie ai în vedere mai multe măsuri de precauție.

Listra restricțiilor impuse pentru redeschiderea mall-urilor este una destul de stufoasă. În primul rând, își vor putea relua activitatea magazinele, furnizorii de servicii, restaurantele și cafenelele. În schimb, vor rămâne închise facilitățile de agrement pentru tineri, cinematografele și sălile de bowling.

Toți cumpărătorii care vor călca într-un centru comercial vor trebui să poarte măşti de protecţie sau să îşi acopere gura şi nasul în magazine. În același timp, ei trebuie să respecte regula doi câte doi, adică vor putea intra câte doi şi vor trebuie să păstreze o distanţă de doi metri.

Relaxarea măsurilor restrictive, în vigoare din luna martie, are ca scop susţinerea economiei. „Relaxarea restricţiilor va ajuta la asigurarea veniturilor celor care lucrează în centrele comerciale şi în domeniile conexe, precum angrosiştii, serviciile şi transporturile”, a declarat ministrul economiei Taavi Aas. În același timp, este important de reținut că starea de urgență din această țară a fost prelungită până la data de 17 mai.

Citește și: