Președintele a semnat decretul. Bani în plus care intră pe card pentru acești români chiar acum

Președintele a semnat decretul. Bani în plus care intră pe card pentru acești români chiar acum

O veste excelentă a venit recent pentru numeroși români. Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis, președintele României, și prevede acordarea de sporuri salariale. Și asta încă din decembrie.

Pe 4 noiembrie, Iohannis a promulgat actul normativ care completează articolul 38 din Legea-cadru 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Detaliile au fost transmise de Administraţia Prezidenţială.

Pe scurt, legea are ca obiect de reglementare acordarea sporurilor specifice pentru personalul care lucrează la Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVA) şi din unităţile subordonate care nu a avut în plată sporuri în decembrie 2019, respectiv pentru personalul nou-încadrat.

Modificarea a vizat direct articolul 38 din Legea-cadru nr. 153/2017, conform News.ro. Aceasta face referire la salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Actul normativ a fost publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 492 din 28 iunie 2017, cu modificările și completările ulterioare. Astfel, în lege, după alineatul (8) se introduce un nou alineat, alin. (9). Îl regăsești mai jos cu toate mențiunile aferente pentru ce se schimbă în cazul plăților pentru personalul ANSVA.

„Pentru personalul din structura Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia, care ocupă funcţii şi îşi desfăşoară activitatea în condiţii ce impun acordarea sporurilor specifice, stabilite potrivit prezentei legi, personal care nu a avut în plată sporuri în luna decembrie 2019, respectiv pentru personalul nou-încadrat, cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor, primelor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar, se acordă prin raportare la salariul de bază aflat în plată.”
alineat la articolul 38 din Legea 153/2017

De unde a pornit legea promulgată de Iohannis?

Proiectul a fost iniţiat de PSD şi semnat de Adrian Oros, ministrul Agriculturii, dar şi de mai mulţi parlamentari de la PMP şi UDMR. A fost adoptat de Senat, în calitate de prim for sesizat, pe 10 iunie, şi decizional de Camera Deputaţilor pe 13 octombrie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: