Câți bani poți face din TikTok dacă o postare de-a ta ajunge virală

Câți bani poți face din TikTok dacă o postare de-a ta ajunge virală

TikTok este una dintre cele mai populare aplicații ale momentului pentru cei tineri, iar sumele pe care le poți încasa pentru o postare pe platformă nu sunt deloc de negliljat.

Toate rețelele sociale din ziua de astăzi pot fi folosite pentru a scoate sume frumușele de bani. Fie că vorbim de YouTube, Instagram, Facebook, sau altele, influencerii pot câștiga bani din simple postări online. Acum și TikTok, rețeaua socială a generației Z, poate fi o sursă de făcut bani din conținutul postat pe platformă.

Diferența este, de fapt, și în nivelul de faimă pe care creatorii de conținut îl au. În timp ce Instagram sau YouTube răsplătesc mai mult utilizatorii care sunt deja celebri, rețeaua socială din China face mai puține discriminări și oferă bani și tinerelor „talente”.

Câți bani poți primi de la TikTok pentru o postare

În esență, și aici este vorba despre reclame. Potrivit analiștilor, în cazul în care utilizatorii colaborează cu branduri, aceștia pot ajunge să primească chiar și 200.000 de dolari per postare, dacă promovează un anumit produs.

Potrivit unor cercetători, popularitatea TikTok crește într-un ritm atât de rapid încât influencerii de pe platformă ar putea ajunge să primească chiar și un milion de dolari pentru o postare până anul viitor. Sigur, acestea sunt doar niște supoziții, însă dacă arunci o privire pe aplicație, poți vedea că numărul de vizualizări al unor postări este extrem de mare.

Sumele sunt impresionante mai ales dacă iei în considerare faptul că videoclipurile e pe TikTok sunt extrem de scurte: majoritatea au doar 15 secunde, ceea ce înseamnă că efotul depus nu este unul uriaș.

Aplicația spune că are aproximativ 800 de milioane de utilizatori activi, ceea ce ar face-o mai populară decât Twitter și Snapchat combinate. În 2018, compania deținnută de chinezii de la ByteDance era valorată la 75 de miliarde dde dolari.

Citește și:
Sursa: the guardian