10 sept. 2020 | 14:33

Pomană de la ANAF: mașini la super preț în septembrie. Volkswagen la 1.090 lei, Mazda la 1.564 lei

AUTO
Pomană de la ANAF: mașini la super preț în septembrie. Volkswagen la 1.090 lei, Mazda la 1.564 lei

ANAF a revenit în forță cu licitațiile de mașini. De data asta listează modele la super preț și nu chiar atât de vechi pe cât te-ai aștepta. Iată ce-ai putea pune pe lista de cumpărături.

În timpul stării de urgență, dar și la începutul stării de alertă, licitațiile ANAF n-au mai fost. Au revenit în august și acum în septembrie. Pentru această lună, Agenția Națională de Administare Fiscală a scos la licitație, prin Serviciul de Executări Silite, mai multe mașini care au aparținut celor care au restanțe și sunt în incapacitate de plată.

Pe lista publicată pe site-ul instituției se află cele scoase la licitație de ANAF Brașov, pe 4 sepembrie 2020. Data limită pentru depunerea ofertelor este 25 septembrie 2020. Licitațiile se vor desfășura pe 30 septembrie 2020.

Ce mașini și la ce preț poți cumpăra de la ANAF în septembrie?

Dintre toate se remarcă un Volkswagen Golf Variant din anul 2001. Are un preț de pornire 1.090 lei (nu se percepe TVA). Apoi, e o Mazda GLX din anul 2004. Prețul de pornire e de 1.564 lei (nu se percepe TVA). Totodată, pe listă figurează și un Ford Mondeo din anul 2006. Acest model are ca preț de pornire 1.168 lei (nu se percepe TVA).

Mai există și un Mercedes Benz din anul 2004, cu preț de pornire 24.402 lei (nu se percepe TVA), dar și un Volkswagen Passat 3C din anul 2006, cu preț de pornire 6.992 lei (nu se percepe TVA). Totodată, poate te interesează un BMW din 2007. Această mașină are totuși un preț mai ridicat: pornește de la 25.264 lei (nu se percepe TVA).

Dacă vrei să participi, trebuie să te prezinți la termenul de vânzare la locul anunțat şi trebuie să prezinți oferte de cumpărare până la respectivul termen.

Ofertanţii trebuie să depună anumite documente, până cu o zi înainte de licitație. Lista documentelor cuprinde: oferta de cumpărare, dovada plăţii taxei de participare sau a constituirii garanţiei sub forma scrisorii de garanţie, reprezentând 10% din preţul de pornire a licitaţiei, împuternicirea persoanei care îl reprezintă pe ofertant, pentru persoanele juridice române, copie de pe certificatul unic de înregistrare eliberat de oficiul registrului comerţului, iar pentru persoanele juridice străine, actul de înmatriculare tradus în limba română. Pentru persoanele fizice române e nevoie de copie de pe actul de identitate, iar pentru persoanele fizice străine, copie de pe actul de identitate/paşaport.

Mai e nevoie și de declaraţia pe proprie răspundere a ofertantului prin care certifică că nu este persoană interpusă cu debitorul.