Cum îți plătești online taxa pentru permisul auto: anunțul care pică la fix în pandemie

Cum îți plătești online taxa pentru permisul auto: anunțul care pică la fix în pandemie

Statul a grăbit digitalizarea în plină pandemie și a venit cu soluții care ar fi trebuit implementate de multă vreme. Acum, îți poți plăti online taxa pentru permisul auto. Mai bine mai târziu decât niciodată.

România stă extrem de prost la capitolul digitalizare, dar, din când în când, mai vin vești bune din această direcție. Pandemia a accelerat unele procese și, pentru a nu-i mai pune pe cetățeni pe drumuri la ghișee și cozi, s-au implementat mai multe sisteme pentru a rezolva online unele chestiuni.

Mai sunt pași importanți de făcut, dar direcția e bună. Cea mai nouă veste vine de la DRPCIV, care anunță că și-a conectat sistemul în platforma administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR). Astfel, poți plăti acum taxa pentru permisul auto online.

Iată ce trebuie să faci.

Cum îți plătești online taxa pentru permisul auto

Odată cu această interconectare, pe Ghiseul.ro sunt posibile plăți noi începând de astăzi, 25 septembrie, anunță autoritățile. E posibilă și achitarea taxei pentru permisul de conducere.

De asemenea, plățile pentru autorizațiile de circulație provizorie și pentru certificatul de înmatriculare, realizate de persoanele fizice sau juridice, pot fi achitate tot prin ghișeul virtual, transmite Autoritatea pentru Digitalizarea României. În teorie, aceste tranzacții pot să fie efectuate rapid și sigur, fără cozi sau comisioane

Dacă se întâmplă să cadă sistemul, așa cum s-a mai întâmplat, atunci lucrurile pot deveni mai complicate..

ARD anunță că numărul plăților care pot fi efectuate prin intermediul Ghiseul.ro a ajuns la peste 300. Adăugarea acestor servicii este rezultatul interconectării sistemelor informatice ale Direcției Regim Permise Conducere și Înmatriculare Vehicule (DRPCIV) și ale Regiei Autonome Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS).

„Accesibilitatea este un factor esențial în procesul de digitalizare a serviciilor publice. De la crearea Autorității pentru Digitalizarea României, peste 50 de noi tipuri de servicii publice au fost integrate în platforma www.ghiseul.ro, fiind accesibile la un click distanță. Astăzi, am făcut încă un pas către interoperabilitatea instituțiilor publice. Dar eforturile echipei ADR pot fi încununate de succes doar dacă acționăm împreună. Vă îndemn să fiți responsabili și să folosiți aceste mijloace online de plată. Vă protejați de riscurile sanitare asociate pandemiei COVID-19 și economisiți timp prețios. Interconectând instituțiile publice, digitalizăm România și transformăm cozile în click-uri”, a precizat vicepreședintele ADR, Octavian Oprea.