Planul care te convinge să lași mașina acasă în București (dacă va fi aplicat)

Poluare, stres, aglomerație – și acestea sunt doar trei cuvinte despre traficul din București. O soluție ar fi transportul public eficient. Iată cum ar arăta o parte din acest plan.

Nicușor Dan, candidat la primăria Capitalei, anunță, într-o postare pe Facebook, un plan pentru infrastructura Bucureștiului. “Metrou de suprafață pe cel puțin șase rute, creat pe o infrastructură existentă și ignorată azi (vezi grafic), mari parcări la intrarea în oraș, scurtarea timpilor de așteptare în intersecții” – aceasta ar fi soluția pentru decongestionarea traficului.

Cum ar fi redus traficul în București

Politicianul spune că sunt soluții care vor fi implementate eficient cu o nouă administrație “inteligentă și de bun simț”. „Rezultatul vizibil ar fi descongestionarea traficului insuportabil din oraș. Există infrastructură feroviară care cuprinde 6 gări și acoperă toate intrările mari în oraș. Trebuie doar dată în exploatare”, explică acesta.

Nicușor Dan face și o scurtă analiză a timpului petrecut în trafic, în București, care este pe locul 4 în topul orașelor cu traficul cel mai aglomerat din Europa: “Suntem obligați să petrecem cu 52% mai mult timp până ajungem la destinație, față de condițiile normale de circulație.

O oră petrecută în trafic, în fiecare zi, înseamnă 365 de ore petrecute în mașină, pe an, adică 15 zile. Bucureștenii petrec un concediu în trafic, în loc să fie alături de familie, de copii, de prieteni sau hobby-uri”, completează el.

În final, acesta acuză actuala conducere a primăriei Capitalei – „acest calvar trebuie și poate să ia sfârșit. 4 ani de indolență și rea-voință marca PSD-Firea au fost suficienți”.

Dacă locuiești în Capitală, ți se întâmplă destul de des să stai în trafic, însă e posibil ca problema să fie mai mare decât ai crede.

Traficul din București este unul dintre cele mai aglomerate din lume, dar mai ales din Europa. Potrivit unui studiu realizat de cei de la TomTom, capitala României se află pe locul patru în topul celor mai aglomerate orașe din Europa. Nici la nivel mondial nu stă neapărat mai bine, pentru că se clasează aici pe locul 14.

În total, în 2019, timpul pierdut în trafic a ajuns la 227 de ore, echivalentul a nouă zile și 11 ore irosite în plus în mașină în București.

Dimineața, la o călătorie care ar dura în mod obișnuit 30 de minute pierzi în plus încă 28 de minute. Seara, la o călătorie de aceeași durată se mai adaugă încă 31 de minute.

Citește și: