Piele ecologică din natură: ar putea fi cea mai bună alternativă la pielea naturală

Piele ecologică din natură: ar putea fi cea mai bună alternativă la pielea naturală

Dacă încerci să adopți un stil de viață vegan, cu un impact minim asupra animalelor, ar fi bine să mergi dincolo de o alimentație sănătoasă și să cauți alternative la pielea naturală.

Există piele ecologică de mult timp în lume sau imitație de piele, dar puține astfel de soluții par atât de autentice precum cele din imaginile alăturate. În contextul în care ar fi bine să protejăm ecosistemul natural și fauna din fiecare colț al mapamondului, aceasta ar putea fi cea mai bună soluție pentru a descuraja uciderea unui număr mare de animale de dragul unei perechi de pantofi sau a unei poșete.

Cea mai nouă soluție găsită de cercetători pentru a crea produse din piele fără piele poartă numele Muskin și arată spectaculos. Pare piele întoarsă la prima vedere, dar este mult mai mult decât atât.

alternativa piele 3

Muskin este o alternativă la piele realizată dintr-o ciupercă specială, mai precis din pălăria ciuperci. Este complet naturală și arată cât se poate de atrăgător. A fost creată de Zero Grade Espace, din Montelupo Fiorentino.

Ciuperca din spatele acestor creații este intitulată Phellinus ellipsoideus și nu este comestibilă, dar e disponibilă într-o varietate foarte mare de versiuni. Ca impactul asupra mediului să fie minim, în procesul de prelucrare nu se folosesc deloc niciun fel de chimicale. Luciul și anduranța în timp și-o ia din utilizarea unui tip de ceară ecologică. În natură, ciuperca se găsește în pădurile subtropicale și are un miros distinct.

Ca un detaliu drăguț, nici măcar procesul de culegere a ciupercii nu este dăunător pentru mediu, mai degrabă reversul. Copacii din preajma cărora sunt culese ciupercile au de câștigat din această practică. Singurul minus al acestei alternative la piele constă în nivelul de flexibilitate scăzut. Nu poți face o geacă sau o pereche de pantaloni din Muskin. Pe de altă parte, poți totuși crea pantofi, genți, portofele și mici accesorii.

Textura îndeaproape este similară cu cea a plutei, dar culoarea este foarte frumoasă. Este un material care absoarbe foarte bine umezeala, previne răspândirea bacteriilor, iar apa alunecă pe el. Momentan, se pot produce doar 40 – 50 de metri într-o lună, dar în funcție de cerere, capacitatea va crește.

alternativa piele 2

Citește și: