Se dau peste 9.700 de lei acestor români. Anunțul momentului: care sunt condițiile?

Se dau peste 9.700 de lei acestor români. Anunțul momentului: care sunt condițiile?

Ministerul Economiei a prelungit perioada în care IMM-urile, PFA-urile, ONG-urile și cabinetele medicale individuale pot aplica pentru microgranturile de 2.000 de euro.

Microgranturile de 2.000 de euro se acor­dă IMM-urilor fără salariaţi, dar şi PFA-urile sau cabinetele medicale pentru susţinerea chel­tu­ie­lilor cu stocurile, chiriile sau pentru aco­pe­rirea datoriilor faţă de furnizorii de uti­lităţi.

Până când mai poți să aplici pentru cele 2.000 euro?

“Etapa de înscriere în cadrul măsurii 1 – “Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile” din cadrul schemei de ajutor de stat instituite prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operaţional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de Covid-19 s-a prelungit. Noul termen-limită de înscriere pentru IMM-urile, PFA-urile, ONG-urile şi CMI-urile care doresc să acceseze microgranturile este miercuri, 21 octombrie 2020, ora 20:00”, transmite Ministerul Economiei.

Până la data de 16 octombrie, termenul limită setat inițial pentru aplicațiile pentru fonduri, s-au înscris în program peste 19.300 de companii.

Perioada de înscriere pentru măsura 1 – “Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile”, care oferă 2.000 euro pentru fiecare beneficiar, a început luni, 12 octombrie și era planificată să se termine vineri, 16 octombrie. Perioada poate fi prelungită până ce întreaga sumă stabilită pentru acordarea de fonduri nerambursabile va fi acordată.

Linia de finanţare pentru micro­granturi are o valoare totală de 100 milioane de euro şi prevede finanţarea a circa 50.000 de companii încadrate la categoria de IMM, PFA sau ONG.

Bene­ficiarii tre­buie să aleagă una dintre băncile partenere prin care se vor derula plăţile, respectiv Banca Românească, OTP Bank România, BRD Groupe Societe Ge­nerale, Banca Transil­vania, Banca Co­mercială Română, CEC Bank şi Rai­ffeisen Bank.

Microgranturile de 2.000 de euro fac parte din una dintre cele trei linii de finanţare în valoare de 1 miliard de euro, care se adresează mai multor categorii de companii, de la microîntreprinderi, până la companii cu stabilitate în piaţă şi cu planuri de dezvoltare şi investiţii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: