Noul gigant auto din industrie creat de PSA și Fiat Chrysler are un nume la care nu te-ai fi așteptat

Noul gigant auto din industrie creat de PSA și Fiat Chrysler are un nume la care nu te-ai fi așteptat

Pe scena industriei auto a apărut recent un nou gigant creat din fuziunea dintre grupurile PSA – adică Peugeot, Citroen și FCA – Fiat Chrysler. Între timp, a apărut și un nume pentru noua entitate.

Odată cu încheierea procesului de fuziune, în industria auto a apărut un nou gigant, venit fix în perioada în care domeniul are nevoie de consolidare. Fiat Chrysler și PSA, grupul din care fac parte Peugeot, Citroen și Opel, au dus la capăt fuziunea promisă și a rezultat o nouă entitate.

E vorba de al treilea mare producător al lumii, rezultat în urma unei înțelegeri de aproape 50 de miliarde de dolari. Fiecare parte are drepturi egale. Fuziunea arată, de fapt, direcția de care are nevoie în acest moment industria auto. Fără înțelegeri de acest fel, mulți producători nu vor dispune de noile tehnologii referitoare la mașinile electrice și autonome.

Iar noua entitate are de-acum și un nume.

Gigantul dintre PSA și Fiat Chrysler are un nou nume

Noul constructor de autovehicule creat prin fuziunea grupurilor se va numi Stellantis, scrie presa de profil. Numele e inspirat de cuvântul latin „stello”, care înseamnă „luminat de stele”. Cele două companii auto au anunțat că numele a fost ales în urma unui proces comun de decizie.

Totodată, firma franceză de relații publice Publicis Groupe a fost consultată, iar următorul pas este crearea unui logo.

De precizat, însă, că Stellantis va fi numele companiei create și nu va apărea pe grila vreunui model, fiind numele noului constructor la nivel corporativ. Peugeot-Citroen și Fiat Chrysler au finalizat în decembrie 2019 planurile de fuziune și estimează că procesul va fi încheiat în prinul trimestru al anului 2021. CEO-ul Peugeot Citroen, Carlos Tavares, a fost desemnat CEO-ul Stellantis pe o perioadă de 5 ani.

Stellantis va fi în top trei constructori la nivel mondial, cu livrări de 8,7 milioane de autovehicule în toată lumea. Grupul va conține 13 mărci, printre care Peugeot, Citroën, Opel, Dodge și Jeep.

Fiat Chrysler(FCA) și grupul francez PSA au anunțat în octombrie 2019 că au ajuns la un acord pentru a crea un nou constructor gigant cu o valoare de peste 50 de miliarde de dolari, cu peste 410.000 de angajați și venituri combinate de peste 190 de miliarde de dolari.

Citește și: