Cel mai mare secret de la Dacia acum: anunțul oficial a băgat românii în ceață

Cel mai mare secret de la Dacia acum: anunțul oficial a băgat românii în ceață

Dacia oferă informații cu țârâita în privința noilor generații de Logan și Sandero. Știi deja că ele arată mult mai elegant și sunt câteva tehnologii noi acolo, dar constructorul refuză să comunice, deocamdată, prețul. Câteva speculații există însă în piață.

Primul gând care-ți vine în minte atunci când vezi cele trei noi modele de la Dacia – Logan 3, Sandero 3 și Sandero Stepway – este clar legat de design. Arată mult mai modern și elegant și se vede că vor fi fabricate pe platforma modulară CMF-B, unde e construi noul Renault Clio. Trioul Dacia preia multe de la modelul francez, dar nu chiar tot.

Un alt aspect, însă, poate cel mai important e prețul. Dacia n-a comunicat până acum cât vor costa noile modele, motiv pentru care în piață și-n presa de specialitate există mai multe speculații. Cel mai probabil, prețul va fi anunțat de Dacia anul viitor, când vor fi lansate pe piață Logan, Sandero 3 și noul Sandero Stepway.

De ce ține Dacia la secret prețul noilor Logan și Sandero

Noile modele sunt, e adevărat, mai mari, mai spațioase și cu un design demn de 2020. Dar strategia e ghidată tot de preț. De remarcat că Dacia a eliminat motoarele diesel din motorizări, dar nici n-a venit cu ceva hibrid sau electric, deocamdată. Ai, însă, disponibile variantele cu GPL din fabrică, idee la care constructorul n-a renunțat nici în cazul noilor modele.

În lipsa unor informații oficiala, WhatCar estimează că prețul noului Logan ar putea pleca de la 9.000 de euro. Ar fi de așteptat să crească, însă, cu până la câteva mii de euro dacă vrei varianta full-options. De asemenea, ar fi de așteptat ca celelalte modele să sară de 10.000 de euro preț de pornire.

Toate aceste detalii vor fi oferite de Dacia, cel mai probabil, abia anul viitor, când vor fi și disponibile la vânzare. Până atunci, te poți hotărî dacă vrei sau nu așa ceva, bazându-te pe detaliile tehnice oferite de constructorul autohton. Posibil ca prețul să fie ținut la secret deocamdată tocmai pentru a fi puse la punct ultimele strategii, inclusiv cele legate de primul model electric – Dacia Spring, care ar putea fi prezentat tot în această toamnă.

Le găsești pe toate AICI.

Principalele informații oferite de Dacia până acum despre noile modele:

  • Pachet tehnic de bază – comenzi dedicate pe volan, satelit de control în spatele volanului, ecran digital de 3,5” între cadranele de bord, priză USB, modul Bluetooth și radio cu recepție digitală (DAB)
  • Sistem avansat – Media Nav, ecran tactil central de 8”, sistem de navigație, șase incinte acustice și un suport dedicat pentru telefonul mobil, plasat chiar în dreptul prizei USB de pe planșa de bord. Telefonul poate fi integrat wireless în ecosistemul mașinii prin Android Auto sau Apple CarPlay
  • Motorul de intrare în gamă pentru Sandero și Logan este tricilindrul atmosferic SCe 65, cuplat la o cutie de viteze cu cinci rapoarte. Urmează propulsorul turbo TCe 90 (oferit cu o cutie manuală cu șase trepte sau o automată cu variație continuă), vârful de gamă fiind TCe 100 ECO-G (benzină/GPL, cutie cu șase viteze)
  • Faruri cu tehnologie LED pentru toate modelele
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: