Mii de români primesc bani de la stat chiar de acum. Ce condiții sunt și ce trebuie să facă aceștia

Mii de români primesc bani de la stat chiar de acum. Ce condiții sunt și ce trebuie să facă aceștia

O veste excepțională a venit pe final de iulie. Se alocă fonduri impresionante pentru mii de români și vestea mai bună e că va fi destul de ușor de accesat.

Vorbim acum de fonduri de 7 milioane de euro, în ajutoare de la stat, pentru agricultură. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) a transmis pentru potențialii beneficiari că, în perioada 3 august 2020 – 11 decembrie 2020, se depun cererile pentru ajutorul de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”.

Acest sprijin e prevăzut de măsura 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, cu sub măsura 8.1  „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul PNDR 2014 – 2020, sesiunea 5/2020. Schema de ajutor de stat contribuie la domeniul de intervenție 5E – Promovarea conservării și a sechestrării carbonului în agricultură și silvicultură.

Ce trebuie să facă un solicitant care vrea bani

Valoarea maximă a sprijinului public pentru un proiect acordat în baza schemei de ajutor de stat, care înglobează toate costurile standard aferente Primei 1, respectiv Primei 1 și Primei 2, după caz, plătite pe durata de aplicare a angajamentului, este de 7 milioane de euro, conform AgroInfo. Solicitantul trebuie să parcurgă etapele de identificare a suprafețelor care urmează a fi împădurite în IPA Online, dar elaborarea proiectului tehnic de împădurire.

Totodată, trebuie să asigure obținerea avizului pentru proiectul tehnic de împădurire de la Garda Forestieră.

Odată primit avizul tehnic de împădurire, solicitanții pot depune, la Centrele Județene APIA, cererile de sprijin însoțite de documentele specificate în Ghidul solicitantului.

Selecția cererilor de sprijin în cadrul sesiunii se efectuează conform prevederilor Regulamentului de organizare și funcționare al procesului de selecție și al procesului de verificare a contestațiilor aprobat prin Ordinul Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nr.362/2016, modificat și completat prin Ordinul Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nr.840/2018 şi prin Ordinul Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nr. 68/2020 și este publicat pe site-ul APIA.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: