Măsură radicală: orașul din Europa în care nu te vei mai putea caza prin Airbnb

Măsură radicală: orașul din Europa în care nu te vei mai putea caza prin Airbnb

Airbnb e o alternativă foarte bună atunci când nu vrei să te cazezi la hotel sau pensiune. De la 1 iulie, însă, un oraș din Europa interzice acest tip de business.

Airbnb le-a permis multor persoane fizice să-și asigure un venit decent din închirierea unei locuințe sau camere. Totul se face prin intermediul unei aplicații care poartă același nume și care-i pune în legătură pe proprietar și pe cei care vor să se cazeze.

În multe cazuri, soluția e mai ieftină decât oferta de la hotel sau pensiune.

Numai că astfel de practici au creat aglomerație în marile orașe ale Europei, care s-au trezit cu mulți turiști. Orașele respective sunt astfel sufocate. E și cazul orașului Amsterdam din Olanda, care a decis să ia o măsură drastică. Va interzice închirierea de spații de cazare pentru vacanțe, inclusiv prin intermediul platformei Airbnb.

De ce nu te mai poți caza în Amsterdam prin Airbnb

Măsura luată de autoritățile olandeze se aplică în trei zone din Amsterdam care formează centrul vechi al orașului, de la 1 iulie. Sunt, practic, cele mai aglomerate zone ale orașului și locul în care turiștii ajung în număr mare, în special pentru canalele orașului, pentru magazinele în care marijuana se vinde legal, dar și pentru celebrul Cartier Roșu.

În alte cartiere din Amsterdam, mai puțin aglomerate,  închirierea de spații de cazare pentru vacanțe va fi permisă numai cu aprobare specială și numai pentru până la 30 de zile pe an, Sunt admise doar grupurile de până la patru persoane.

Cei care au impus o astfel de măsură fără precedent s-au plâns că închirierile turistice de tipul celor care au loc prin intermediul Airbnb afectează centrele istorice din unele dintre cele mai iubite orașe din Europa, de la Edinburgh la Barcelona. Turiștii ajung în număr mare, iar locurile devin extrem de aglomerate.

Amsterdam are doar 1,1 milioane de cetățeni. Dar orașul atrage, anual, 17 milioane de turiști. Orașul olandez e cunoscut pentru viața de noapte și pentru milioanele de turiști care vizitează orașul în fiecare an. Celebrul Cartier Roșu e unul dintre cele mai vizitate locuri din lume, iar turiștii dau buzna în coffeeshop-urile în care se vând țigări cu marijuana sau alte produse pe bază de cannabis.

Citește și:
Etichete: