Mașinile Dacia cu probleme: ce modele să eviți, dacă ții cont de acest test

Mașinile Dacia cu probleme: ce modele să eviți, dacă ții cont de acest test

Orice ai spune despre Dacia, la un capitol excelează orice model: prețul. Și tocmai din cauza prețului sunt câteva lucruri de care să ții cont la aceste modele. Cel mai important test pentru mașinile din Marea Britanie îți arată unde se situează mașinile românilor.

Acolo unde noi avem Inspecția Tehnică Periodică, Marea Britanie are testul MoT. E un acronim de la Ministerul Transporturilor (actualmente denumit Departamentul de Transport) și a fost introdus în 1960. La început erau testate frânele, luminile și direcția și trebuiau să-l treacă, anual, toate mașinile mai vechi de 10 ani. În timp, au fost adăugate alte teste.

În prezent, unt luate în calcul siguranța, rezistența la drum, sănătatea bateriei și emisiile gazelor de eșapament. Prima dată când o mașină trebuie supusă acestui test e la trei ani de la achiziție (dacă e luată de nouă). Altfel, dacă mașina e mai veche de trei ani, testul e anual. Iar Dacia nu a excelat până acum.

Ce modele Dacia au probleme cu testul MoT

Platforma KnowYourCar, care estimează ce mașini trec cu brio testul și care pot avea probleme, a dezvăluit care sunt modelele cu probleme în 2020. Dacia Sandero, versiunea diesel, e pe locul trei cu 79,03% șanse să treacă testul. Au fost luate în calcul mașinile achiziționate de noi în 2016 și care ajung acum să treacă prin testul MoT.

Pe primul loc este SsangYong Rodius cu 76,87% șanse să treacă. Pe listă mai sunt Dacia Logan diesel (locul 6) cu 81,84% șanse, Dacia Sandero pe benzină (locul 8) cu 81,7% șanse și Dacia Logan pe benzină (locul 10) cu 81,83% șanse.

Datele de acum sunt doar estimări și nu înseamnă direct că toate aceste modele Dacia vor avea probleme grave. MoT e însă un test de care poți ține cont, chiar dacă vrei să cumperi mașina în România sau în altă țară. Desigur, pui în balanță costul și cât timp vrei să folosești mașina.

Sursa: The Sun