Mașini confiscate de stat la preț de nimic. Cât costă un Audi sau un Porsche de lux

Mașini confiscate de stat la preț de nimic. Cât costă un Audi sau un Porsche de lux

În caz că nu știai, statul are o agenție care se ocupă de vânzarea bunurilor confiscate de la grupări infracționale. Se numește Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) și tocmai ce a lansat o licitație în care poți cumpăra inclusiv modele de lux precum Audi sau Porsche.

Lună de lună, ANAF se ocupa să scoată licitație diverse modele de mașini confiscate și executate prin ordine judecătorești. Separat, mai există o instituție care se ocupă numai de așa ceva.  Se cheamă Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI).

Instituția a lansat luni, 15 iunie, o licitație prin care poți licita online pentru a cumpăra diverse modele de mașini – de la Audi la Porsche – reprezentând bunuri confiscate de stat de la grupările infracționale sau de la cei condamnați definitiv.

Cât te costă să-ți iei un Audi sau Porsche

Deocamdată, pe site-ul ANABI sunt disponibile doar șase modele de autoturisme: un Porsche Panamera, două Audi Q7 și o dubiță Fiat veche de 24 de ani. Dintre toate se remarcă, desigur, modelul Panamera, dar și cele Audi Q7.

Dacă te uiți pe site, vei observa că pentru unul dintre modelele Audi Q7 licitația pornește de la 21.439 lei, iar pentru Porsche Panamera 4 din 2012 de la 89.567 lei. Ai câteva zile la dispoziție pentru a licita, iar mașina va ajunge în posesia celui care oferă mai mult.

masini ANABI licitatie

ANABi susține că cei care vor să liciteze pentru bunurile scoase la vânzare trebuie să se înregistreze (datele personale pentru identificare, plata garanției de participare și oferta de pornire), apoi participă la licitația online, putând face oferte succesive în pași de 5-15% din valoarea de pornire a licitației, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Justiției.

Cine va oferi într-un final mai mult, va intra în posesia respectivului autoturism, aflat la acest moment în proprietatea statului, în baza unor hotărâri judecătorești definitive. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: