Mărire de salariu pe timp de pandemie: în ce condiții e indicat să ceri mai mulți bani, potrivit experților

Mărire de salariu pe timp de pandemie: în ce condiții e indicat să ceri mai mulți bani, potrivit experților

Experții spun că poți să ceri o mărire de salariu pe timp de pandemie, însă ar fi indicat s-o faci doar în anumite condiții.

Pandemia a afectat mai toate aspectele vieții oamenilor, dar a afectat, într-o mare măsură, și companiile, indiferent de natura lor. Astfel, multe dintre acestea s-au văzut nevoite să ia măsuri drastice pentru a putea supraviețui, multe dintre ele contra intereselor angajaților. Ne referim aici la concedieri, șomaj sau șomaj tehnic, dar și altele.

Totuși, putem vorbi și de un nivel mai mare de efort depus din partea unor angajați. Astfel, aceștia ar putea cere o mărire de salariu, în funcție de eforturile depuse în această perioadă. Experții spun că acest lucru este posbil, însă trebuie luate în vedere anumite condiții, pentru a te asigura că angajatorul le va oferi acestora banii pe care îi cer.

Mărire de salariu pe timp de pandemie: în ce condiții e indicat să ceri mai mulți bani

„Dacă într-adevăr angajatul a preluat și munca unui alt coleg care a plecat sau care nu poate lucra, dacă face mult mai mult sau alte lucruri diferite, cred că doar atunci se poate discuta despre o modificare salarială”, spune Oana Botolan, director general la o firmă de consultanță în resurse umane.

O mărire de salariu este destul de dificil de obținut în perioada asta. Potrivit Oanei Bolotan, cam 30% dintre companiile care, în mod obișnuit, aveau în perioada martie – aprilie procesul anual de mărire al salariilor, au înghețat creșterile salariale și le-au amânat pentru a doua jumătate a anului.

„Totul depinde de situația companiei în care lucrezi și de contribuția care ți se cere în timpul crizei. În opinia noastră, puține industrii își vor permite măriri de salarii în 2020. Problema tuturor e mai degrabă menținerea locurilor de muncă”, spune Raluca Pârvu, business manager la o firmă de consultanță în resurse umane.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: mediafax