Mare atenție la pompă, șoferi: se întâmplă cu benzina și motorina. Prețurile sar în aer

Mare atenție la pompă, șoferi: se întâmplă cu benzina și motorina. Prețurile sar în aer

După ce te-ai bucurat de prețuri mici la benzină și motorină în 2020, finalul de an vine cu o schimbare. În contextul mai mare al lucrurilor e o schimbare bună, dar unii vor fi nemulțumiți.

Pe 9 noiembrie, grupul farmaceutic Pfizer a anunțat că vaccinul său experimental, dezvoltat împreună cu partenerul german BioNTech SE, este eficient în proporţie de peste 90% în prevenirea COVID-19. Acesta e, până acum, cel mai important pas în lupta cu pandemia.

Ca urmare a acestei vești, la bursa de la Londra cotaţia barilului de petrol a înregistrat cea mai puternică creştere de după iunie. Totodată, la bursa de la New York, cotaţia barilului de ţiţei WTI a crescut cu aproape 10%.

Nu în ultimul rând, pieţele de acţiuni din întreaga lume au crescut. Însă dolarul american s-a depreciat pe măsură ce investitorii au devenit optimişti că victoria lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale înseamnă un pachet de stimulente fiscale mai mare în SUA şi un comerţ mondial mai calm.

Ce se întâmplă la pompă în România?

Astfel de creșteri ale prețului petrolului nu se reflectă direct la pompă. Se va întâmpla, dacă fluxul se menține, în câteva săptămâni. Cât costă însă combustibilul acum?

Pe 10 noiembrie, cea mai ieftină benzină din România era la 4,29 lei în Gherla, Cluj. Iar motorina era la minim în Palazu Mare, Constanța, la 4,23 lei pe litru.

Când vine vorba de orașele mari, în București prețul minim e la 4,35 lei pentru benzină și la 4,35 lei pentru motorină. În cazul GPL, prețul e la 2,47 lei pentru litru.

La polul opus, motorina e ieftină în Constanța: 4,26 lei. Iar cea mai ieftină benzină e la 4,34 lei în Timișoara. Dar, în general, în orașele mari vorbim doar de-o diferență de câțiva bani. Rămâne de văzut cum evoluează până la finalul anului.

Prețurile acestea sunt raportate la toate marile rețelele de benzinării. E posibil să găsești mai ieftin, dar mai des vezi găsit mai scump.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: