VIDEO Top 6 goluri memorabile înscrise de Maradona, ca să înțelegi de ce a fost cu adevărat o legendă

Diego Maradona s-a stins din viață la vârsta de 60 de ani, dar golurile lui rămân nemuritoare. Noi ți-am pregătit un top cu cele mai spectaculoase.

Diego Maradona a murit pe 25 noiembrie 2020. Poți spune că s-a dus să joace fotbal cu îngerii sau să-I dea mâna înapoi lui Dumnezeu. Dar ce e cert e că Maradona a fost și va rămâne o legendă a fotbalului.

Iar golurile lui sunt nemuritoare. Iată un top al celor mai spectaculoase.

TOP 6 cele mai spectaculoase goluri înscrise de Maradona

Locul 6. Mâna lui Dumnezeu: Anglia vs. Argentina 1986

În vreme ce românii se chinuiau să prindă bulgarii pentru a vedea campionatul Mondial de fotbal din 1986, Maradona iși folosea mâna pentru a inscrie cel mai controversat gol din istoria lumii. Mâna lui Dumnezeu, cum a numit chiar Maradona procedeul, ulterior la o conferință de presă, ocupă locul 6 în topul nostru.

Locul 5. Boca Juniors vs. River Plate 1981

La nici 17 ani, debuta în primul său meci pentru echipa națională a Argentinei, fiind cel mai tânăr argentinian care să facă asta. Din 1981 cariera sa a explodat după ce a câștigat tilul cu Boca Juniors. Golul acesta ar putea fi unul dintre motive.

Locul 4.  Napoli vs. Lazio 1984

După o serie de ghinioane avute la Barcelona, Maradona și-a găsit în 1984 echipa de suflet. Napoli. Cel mai scump transfer la vremea lumea, în valoarea de 5 milioane de lire sterline, Maradona și-a meritat banii. Singurele titluri de campioană obțiunute de Napoli în Serie A au fost cu Maradona titular.

Locul 3. Argentina vs. Grecia 1994

Cupa mondială din SUA. Românii își aduc foarte bine aminte acest turneu care nu s-a încheiat foarte bine pentru Argentina. Testat pozitiv pentru efedrină la un test antidoping, Maradona a fost trimis acasă de către cei de la FIFA. Câteva zile mai târziu și echipa Argentinei a fost trimisă acasă de naționala României.

Cu toate astea, în primul meci al Argentinei împotriva Greciei, Maradona a reușit să marcheze un gol superb.

Locul 2.  Napoli vs. Verona 1985

Deși la prima vedere ai spune că a fost doar un sportiv, Maradona a fost un adevarat rockstar. Atât pe teren, cât și în viața sa privată.Emir Kusturica spunea despre el că este echivalentul muzici punk în fotbal. În 1991 a fost testat pozitiv pentru cocaină in timp ce juca pentru cei din Napoli și suspendat pentru 15 luni.

Locul 1. Golul secolului: Argentina vs. Anglia 1986

Golul secolului. În 2002, FIFA a organizat un clasament al celor mai frumoase goluri marcare vreodate la un campionat Mondial. Golul lui Maradonaîmpotriva echipei engleze se află pe primul loc și în topul nostru.

PLAYTECH
13:37 27.11.2020
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video