Instagram ”te obligă” să nu mai lași telefonul din mână: actualizarea pe care nu ți-ai dorit-o

Instagram ”te obligă” să nu mai lași telefonul din mână: actualizarea pe care nu ți-ai dorit-o

A existat un moment în timp în care Instagram a făcut progrese pentru a te ajuta să nu-ți mai ratezi viața într-un flux informațional infinit. S-a revenit asupra acelei decizii.

Să dai scroll până la capătul Facebook-ul a fost o glumă foarte populară în urmă cu câțiva ani. Ironia venea din faptul că acel flux informațional este infinit și nu ai cum să-i atingi capătul. Pe Instagram, însă, în urmă cu aproximativ doi ani, a fost introdusă o funcție prin care ți se atrăgea atenția asupra faptului că, după câteva minute sau zeci de minute de scroll, ai ajuns la capătul noutăților.

Din acel moment, puteai reîmprospăta lista de postări, trăgând în jos cu degetul pe ecran sau puteai accepta că ai petrecut suficient timp pe Instagram încât i-ai găsit capătul. Alternativa ar fi fost să mergi pe tabul de recomandări, în speranța că vei găsi acolo ceva interesant.

”You`re all caught up” (Ești la zi cu noutățile) era un mesaj care a fost foarte lăudat la momentul implementării. Ilustra o măsură clară, care nu lăsa loc de interpretări, a faptului că ar fi bine să iei o pauză de la Instagram. A reprezentat unul dintre momentele în care creatorii aplicației au transformat într-o prioritate sănătatea mentală a oamenilor, mai mult decât propriile încasări.

Între timp însă, competiția cu TikTok a devenit mai acerbă, iar Instagram vrea să te țină legat de platformă sa pentru o perioadă cât mai lungă. Din acest motiv, după mesajul detaliat mai sus, vei putea face scroll infinit printr-o serie de postări recomandate. Cu unele dintre acele postări, probabil că nu ai nicio legătură și nu te regăsești în inițiativă. Chiar și așa, vor fi interesant de monitorizat consecințele acelei schimbări. Ca referință, secțiunea de recomandări include și reclame, dacă ai o curiozitate vizavi de sursa banilor pentru sub compania deținută de Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: