Incredibil ce au aflat cei de la Dacia despre modelul Duster: informația care le dă de gândit

Incredibil ce au aflat cei de la Dacia despre modelul Duster: informația care le dă de gândit

Cei de la Dacia au primit o veste pe care, probabil, n-ar fi dorit să o audă. E vorba despre modelul Duster.

Modelul Duster a fost testat în cadrul Green NCAP – e vorba de testele pentru emisii, iar rezultatele nu-s îmbucurătoare. Dacia Duster a primit doar două stele și jumătate. Pe de altă parte, modele ca Hyundai Kona Electric și Renault Zoe au obținut cinci stele, adică cele mai bune.

E drept că nu poți compara un model ca Duster cu motor clasic cu o mașină electrică. Dar întotdeauna e loc de mai bine.

Vestea despre Duster care n-a picat bine la Dacia

Rezultatul testelor a fost anunțat de Organizația Euro NCAP, cu mențiunea că aceste teste ar fost introduse la începutul anului trecut. Testele Green NCAP evaluează emisiile realizate în condiții de laborator și pe șosea și, în ciuda numelui, se adresează atât mașinilor electrice, cât și mașinilor care utilizează motoare diesel și pe benzină.

Sesiunea de teste din luna noiembrie a inclus nu mai puțin de 24 de modele, iar calificativul maxim de 5 stele a fost primit doar de cele două modele electrice incluse în evaluare, și anume Hyundai Kona Electric și Renault Zoe.

Modelul Duster, însă, a primit două stele și jumătate. SUV-ul produs la Mioveni a fost testat în versiunea cu motor diesel Blue dCi de 1.5 litri și 115 cai putere, care emite 142 de grame de dioxid de carbon pe kilometru. Euro NCAP menționează că „vehiculul oferă valori de consum și emisii rezonabile. Tratamentul gazelor de eșapament respectă legislația și oferă un control foarte bun pentru emisiile de particule. Unele îmbunătățiri ar putea ajuta la emisiile de oxid de azot, care în general sunt bine gestionate”. 

Pe baza testelor realizate pe șosea și în laborator, Duster a primit un index de calitate a aerului de 5.1 din 10, în timp ce indexul de eficiență energetică, bazat pe datele de consum obținute în testele de laborator la rece și la cald, este tot de 5.1 din 10. În schimb, indexul pentru gazele de eșapament este de numai 2.8 din 10.

Prost la capitolul emisii mai stau Volkswagen Transporter, Mercedes-Benz Clasa V și Opel Zafira cu numai o stea și jumătate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI