În plină pandemie, românii preferă vacanțele în străinătate: cum arată statisticile

În plină pandemie, românii preferă vacanțele în străinătate: cum arată statisticile

Într-o perioadă în care oamenii ar trebui să evite pe cât posibil deplasările inutile, afacerile locale din turism sunt îngropate de românii care optează pentru vacanțe în străinătate.

În ultimele săptămâni, s-au dezbătut intens cozile de la românii de la granița cu Grecia. Oamenii au așteptat până la jumătate de zi pentru a merge în vacanță în străinătate și, implicit, pentru a fugi de România. Chiar dacă se expun la riscuri adiționale din cauza deplasărilor cu autoturismul pe distanțe atât de lungi, românii se simt furați când vine vorba de turismul pe teritoriul țării noastre. Ca urmare, preferă vacanțele în orice altă țară decât a noastră.

„Grecii nu îşi permiteau să crească tarifele. Nu am primit până în acest moment oferte speciale pentru că hotelierii sunt realmente speriaţi de costuri şi nu îşi permit să ofere tarife speciale.“, atrage atenția Alin Burcea de la Paralela 45, una dintre cele mai importante agenții de turism din România.

Singurul lucru care s-a schimbat în ultimele zile este că turiștii români au început să meargă în Grecia cu avionul, începând cu 1 iulie când s-au redeschis aeroporturile pentru zboruri internaționale. Chiar și dacă foarte mulți români sunt testați de coronavirus la aterizare și, eventual, ținuți în carantină, românii preferă această variantă.

Primele zboruri charter au ple­cat chiar pe 1 iulie, din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi, spre insulele Rodos şi Creta. Alin Burcea, CEO-ul agenţiei de turism Paralela 45, afirmă că hotelierii greci nu au mărit tari­fele din cauza pandemiei de COVID-19, preţurile fiind la acelaşi nivel de anul trecut.

„Grecii nu îşi permiteau să crească tarifele. Având în vedere că ei aveau costuri mai mari din cauza acestor măsuri, este un lucru pozitiv că nu au crescut tarifele. Nu am primit până în acest moment oferte speciale pentru că sunt hotelierii care sunt realmente speriaţi de costuri şi nu îşi permit să ofere tarife speciale. Tarifele şi preţurile sunt la fel ca în anii trecuţi, nu au crescut preţurile la niciun hotel, din câte ştiu eu“, a declarat Alin Burcea. Ca referință, această situație este în contrast cu ce se întâmplă pe litoralul românesc unde, în mai puțin de o lună, tarifele au crescut cu 40%. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: