IKEA, măsură drastică: ce se întâmplă cu magazinele și ce trebuie să știe clienții

IKEA, măsură drastică: ce se întâmplă cu magazinele și ce trebuie să știe clienții

IKEA a luat o decizie majoră din cauza pandemiei de coronavirus. Retailerul suedez are, în acest context, și un mesaj important pentru clienți.

IKEA a luat o decizie drastică din cauza pandemiei de coronavirus. Traficul din magazine a scăzut semnificativ în această perioadă, cum era normal. Multă lume stă acasă, iar decizia IKEA a fost luată în acord cu contextul actual.

Astfel, retailerul suedez anunță că închide mai multe magazine din lume, începând de vineri. Asta înseamnă că și cele două magazine din România (București Băneasa și București Theodor Pallady) se vor închide.

Decizia intră în vigoare vineri, 20 martie, la ora 18:00.

IKEA, decizie radicală

Măsura e una temporară, anunță suedezii, dar nu există o perioadă clară în acest moment. Astfel, magazinele IKEA se vor redeschide în momentul în care lucrurile vor reveni la normal.

“Este o perioadă ieşită din comun, iar prioritatea noastră absolută este să asigurăm sănătatea şi siguranţa clienţilor şi angajaţilor. Am fost alături de aceştia în toate aceste zile şi am monitorizat îndeaproape situaţia, iar aceasta este decizia corectă pe care trebuie să o luăm în momentul de faţă. Aşteptăm cu nerăbdare să ne reîntâmpinăm clienţii în magazine”, spune Sara Del Fabbro, CEO IKEA Europa de Sud Est.

Clienţii, însă, sunt îndrumați spre online. Dacă vrei, totuși, în această perioadă mobilă de la IKEA, vei putea să cumperi online în continuare de pe site-ul IKEA.ro, iar produsele le vor fi livrate acasă fără necesitatea intrării în contact, precizează compania.

“Suntem o companie care a manifestat întotdeauna grijă faţă de oameni şi  planetă, iar gândurile noastre se îndreaptă acum către toţi cei afectaţi de virus şi către cei care lucrează neîntrerupt pentru a-i îngriji”, a adaugat Sara Del Fabbro.

IKEA are două magazine în România: unul deschis în anul în 2007, în incinta mall-ului Băneasa Shopping City şi IKEA Pallady, deschis în vara anului trecut, care este şi cel mai mare magazin din Sud Estul Europei al companiei suedeze şi al 431-lea în lume.

INGKA Group este unul din cei mai mari jucători în retailul de mobilier şi decoraţiuni. Magazinele IKEA oferă aproximativ 10.000 de produse de mobilier şi soluţii accesibile pentru acasă. INGKA Group deţine şi operează peste 420 de magazine în 52 de ţări. Vor mai fi închise, de asemenea, magazinele din Marea Britanie, Irlanda și Statele Unite, zone afectate de pandemia de coronavirus.

Citește și: