20 aug. 2020 | 06:00

Google reinventează căutarea, să fii mai eficient la căutat locuri de muncă sau rețete

ACTUALITATE
Google reinventează căutarea, să fii mai eficient la căutat locuri de muncă sau rețete

Serviciile Google au deseori parte de actualizări, unele mai evidente decât altele. Schimbarea de această dată din motorul de căutare omonim îți face însă, în mod autentic, viața mai ușoară.

În urmă cu aproximativ un an și jumătate, cei de la Google au introdus în aplicația omonimă de mobil niște carduri de activitate. Acestea te ajutau să revii rapid la o căutare anterioară, să vezi rezultatele pe care nu le-ai parcurs încă sau să verifici dacă nu au apărut rezultate noi pe subiectele care te interesează.

Cu condiția să fii autentificat in-app, respectivele carduri erau sincronizate între dispozitive. Luând o pagină din manualul Pinterest, puteai salva căutări anterioare în colecții. În mod previzibil, poți șterge unele dintre ele sau poți dezactiva complet salvarea rezultatelor pe anumite căutări. Începând cu ianuarie 2019, funcția a devenit disponibilă pentru utilizatorii de Google în engleză.

Cu o actualizare anunțată în această săptămână, cardurile de activitate își diversifică semnificativ utilitatea. Dacă faci cercetare în vederea unei eventuale achiziții, ”cardul” Google pentru cumpărături îți va salva produsele accesate și va include unele noi ca recomandare, din aceeași categorie. Acestea din urmă au fost incluse într-un review sau ghid și s-ar putea să te ajute să iei o decizie mai informată.

”Cardul” Google pentru job-uri te ajută să fii în permanență la curent cu locurile noi de muncă disponibile în domeniul de interes pentru tine. Astfel, îți va fi mai ușor să ai o evidență a posturilor vechi la care ai aplicat deja sau cele care nu te interesează și joburile noi, apărute între timp.

În ceea ce privește persoanele care se apucă de gătit cu Google, ”cardul” de rețete îți va face mai ușoară identificarea rețetei potrivite pentru tine, în funcție de ceea ce cauți. Dacă nu te încântă deloc ideea salvării căutărilor de către Google, din parametrii de căutare (Search Settings) poți dezactiva Private Results (Rezultate private).

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele