Google Chrome introduce o funcție „nouă” pe care Samsung o are încă din 2015

Google Chrome introduce o funcție nouă pe care Samsung o are încă din 2015

Capturile de ecran sunt un lucru minunat. Sunt utile în orice situație, fie că vrei să păstrezi ca imagine niște informații pentru a le regăsi mai ușor mai târziu, fie că vrei doar să împărtășești cu prietenii tăi un meme care ți s-a părut amuzant.

Capturile de ecran cu derulare sau screenshot-urile lungi sunt și mai minunate. O captură de ecran simplă captează doar orice este pe ecran în acel moment. În schimb, screenshot-urile lungi pot cuprinde toată informația de care ai nevoie într-o singură imagine, fără a fi nevoie să faci zeci de screenshot-uri.

Acest lucru nu a fost niciodată disponibil pe Android, dar Google pare să construiască această caracteristică pentru Chrome.

Vei putea face screenshot-uri lungi cu ajutorul Chrome

Chromestory a descoperit un nou flag experimental pentru Google Chrome pentru Android. Este pentru o funcție numită “Captură de ecran lungă”. Nu este încă live în canalul Canary, deci nu poate fi testat. Cu toate acestea, descrierea arată clar că acest lucru va permite utilizatorilor să facă o captură de ecran cu derulare, sau un screenshot lung.

“Chrome Share Long Screenshots: activează interfața de utilizare pentru a edita și partaja capturi de ecran lungi pe Android”, arată flagul experimental.

Stock Android nu permite utilizatorilor să facă capturi de ecran cu derulare, dar există o mulțime de aplicații terțe care pot face exact asta.

Google pare să construiască această caracteristică doar pentru Chrome în acest moment, astfel încât utilizatorii ar mai avea nevoie de o aplicație terță parte pentru a face capturi de ecran lungi în alte aplicații.

Dacă această caracteristică este adusă la WebView, alte aplicații ar putea adăuga capturi de ecran lungi și în browserele lor integrate. Google a testat funcția în perioada Android 11 beta, dar nu a făcut totuși lansarea.

Desigur, toate aceste schimbări nu te vor ajuta cu nimic dacă folosești un dispozitiv Samsung. Asta pentru că Samsung a introdus funcția de screenshot scroll cu Galaxy Note 5 încă din 2015, atunci când interfața de utilizare personalizată a fost numită TouchWiz.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: