22 ian. 2020 | 08:25

Google a găsit soluția pentru dependența de smartphone, cu cele mai stresante aplicații

ACTUALITATE
Google a găsit soluția pentru dependența de smartphone, cu cele mai stresante aplicații

În cazul în care ai început să-ți conștientizezi dependența de mobil, cei de la Google încearcă să te ajute să micșorezi semnificativ cantitatea de timp pe care o petreci cu telefonul în mână.

În mod real, nimeni nu poate să te convingă să-ți folosești telefonul mai puțin decât o faci acum. Dintr-un punct de vedere, este un viciu la fel de periculos precum fumatul. Dacă nu te-au convins toate efectele negative demonstrate științific de faptul că ar trebui să te lași, nu o să o facă câteva aplicații de mobile. Chiar și așa, efortul celor de la Google este lăudabil și, în unele cazuri, s-ar putea să funcționeze.

În urma unor eforturi de cercetare pe marginea acestui subiect, cei de la Google au lansat trei aplicații menite să te convingă să petreci mai puțin timp pe mobil. Intitulate  Activity BubblesEnvelope și Screen Stopwatch, ele sunt disponibile în mod exclusiv pe Android. Toate sunt gratuite și funcționează în mod diferit.google stres mobile

Envelope facilitează imprimarea unui plic care, împreună cu aplicația, îți permite să-ți folosești telefonul doar pentru a da telefoane și pentru a face fotografii. Când ai o urgență sau nu mai faci față perioadei de timp fără Facebook, Instagram sau WhatsApp, ești nevoit să rupi respectiva hârtie pentru a-ți folosi smartphone-ul în condiții obișnuite. Din păcate, această aplicație funcționează doar pentru Pixel 3a.

Ilustrată în partea stângă a imaginii de mai sus, Bubbles îți generează niște bule pe ecranul principal de fiecare dată când îți folosești telefonul pe parcursul unei zile. Dacă îl ții deblocat mai mult timp, bulele cu pricina vor fi mai mari. Screen StopWatch, din partea stângă a imaginii de mai sus, pe parcursul unei zile, îți cumulează pe fundalul telefonului toate minutele în care ți-ai utilizat aparatul. În teorie, aceste progrămele ar trebuie să te facă să te simți prost cu obiceiurile tale și să te lași de smartphone.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele