Firea, o nouă măsură: reduce cu 40% numărul autobuzelor și tramvaielor

Firea, o nouă măsură: reduce cu 40% numărul autobuzelor și tramvaielor

Gabriela Firea reduce, din nou, numărul autobuzelor și tramvaielor din București în plină pandemie. Și sunt mulți care spun că e o decizie greșită.

Bucureștiul, la fel ca alte orașe ale țării, trebuie să ia măsuri pe timpul stării de urgență. Cea mai recentă dintre ele se referă la parcurile bucureștene, care au fost închise începând din weekend-ul 28-29 martie. Dar nu-s singurele soluții pe care edilul-șef le-a identificat în această perioadă.

Unele dintre ele se referă și la parcul auto al STB – Societatea de Transport București.

Ce face Firea cu autobuzele și tramvaiele din București

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunță noi măsuri pentru reducerea parcului auto al STB. Edilul-șef susține că acesta va fi redus cu până la 40% față de situația normală, dar nu va fi suspendată nicio linie. Măsura intră în vigoare miercuri, pe 1 aprilie.

„Am mai făcut o reducere de 25%, la debutul stării de urgență, acum reducem cu încă 15%, ca urmare a diminuării semnificative a cererii de transport din cauza riscului de infectare cu virusul SARS CoV-2”, a spus Gabriela Firea.

Noul program, cu orarul de trecere prin stații pentru fiecare linie, va fi disponibil pe site-ul STB SA, dar ai, de asemenea, la dispoziție și aplicația STB.

E adevărat că traficul din București a scăzut considerabil și multă lume stă acasă. Numai că reducerea parcului auto înseamnă, de fapt, tot aceeași aglomerație. Măsura e criticată de mulți, mai ales că oamenii sunt nevoiți să meargă tot în aglomerație, în condițiile în care e recomandată chiar distanțarea socială.

Recent, și la metroul bucureștean se luaseră măsuri. Metrorex a anunțat că numărul de trenuri de metrou aflate în circulaţie se va reduce cu 15% până la 20% pe toate magistralele, în funcţie de evoluţia traficului de călători din aceasta perioadă. Asta pentru că-s tot mai puțini bucureșteni care circulă în această perioadă.

„În contextul actual, pentru limitarea răspândirii infecţiei cu coronavirus, Metrorex ia măsura reorganizării circulaţiei trenurilor de metrou pe toate magistralele. Astfel, numărul de trenuri aflate în circulaţie se va diminua cu 15% până la 20% , în funcţie de evoluţia traficului de călători din această perioadă. Siguranţa călătorilor rămâne principalul nostru obiectiv”, preciza Metrorex.

Citește și: