Facebook și Instagram, mai aproape de a fi un singur serviciu: ce s-a mai schimbat acum

Facebook și Instagram, mai aproape de a fi un singur serviciu: ce s-a mai schimbat acum

Facebook, WhatsApp și Instagram sunt toate servicii online controlate de Mark Zuckerberg. Din acest motiv, combinarea lor într-o formă sau alta este inevitabilă.

Există de mulți ani zvonuri legate de integrarea Facebook și Instagram într-un singur program, o singură fereastră. Deși vor mai treci probabil câțiva ani până se va finaliza, procesul a început deja, iar primii pași sunt departe de a fi îmbucurători.

Linia dintre Facebook și Instagram devine din ce în ce mai încețoșată la nivel global odată cu răspândirea celor mai recente versiuni a ambelor aplicații. Conform rapoartelor online, mai mulți utilizatori de Facebook au început să vadă în aplicația de mobil o sesizare legată de posibilitatea de a vedea Instagram Stories în aceeași fereastră.

Una dintre sesizările pe marginea acestui subiect a fost făcută de utilizatorul de Twitter @ec_wife. Nu a durat mult până când Matt Navarra de la Facebook a confirmat autenticitatea situației, cu mențiunea că funcția ”se află într-un test limitat, momentan”.

Este important de reținut că Instagram îți permite de mult timp să-ți partajezi Story-urile pe Facebook, dar noua opțiune funcționează un pic diferit. Fără niciun fel de intervenție ulterioară din partea ta, Instagram te lasă să alegi ca story-urile tale să fie postate și pe Facebook. Este însă important de reținut că, dacă o persoană de pe Facebook nu te urmărește și pe Instagram nu-ți poate vedea acel story. Statisticile legate de vizualizări și răspunsurile la story-urile propagate în acest fel vor apărea în Instagram.

Cu alte cuvinte, dacă cineva îți este prieten pe Facebook și te urmărește pe Instagram îți poate vedea povestea fără să sară dintr-o aplicație în alta. Testul este cea mai recentă măsură a companiei americane de facilita îmbinarea Facebook și Instagram într-un singur gigant al rețelelor sociale.