Pandemia afectează și viitorii șoferi: ce se întâmplă cu examenele pentru permis auto

Pandemia afectează și viitorii șoferi: ce se întâmplă cu examenele pentru permis auto

Pandemia cu care ne confruntăm îi afectează și pe cei care doresc să obțină un permis auto, pentru că nu vor mai putea da examen în perioada următoare.

Dacă urma să-ți dai examenul în vederea obținerii permisului auto, trebuie să știi că n-o vei mai putea face în luna martie.

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) a anunțat că suspendă activitatea de examinare pentru obținerea permisului de conducere, începând cu marți, 17 martie. Vorbim aici atât de proba teoretică, cât și de cea practică, la nivel național. Suspendarea va dura, pentru moment, 30 de zile, însă există și posibilitatea de prelungire, în funcție de evoluția situației actuale.

În cazul celor care erau deja programați pentru examen în vederea obținerii unui permis auto, DRPCIV spune că aceștia vor fi reprogramați ulterior. Direcția menționează și că aceștia vor fi informați în timp util de către serviciile publice comunitare, prin site-ul www.drpciv.ro, site-urile Instituției Prefectului și cu sprijinul mass-mediei centrale și locale.

Ce se întâmplă dacă vrei să dai examen pentru permis auto sau să-ți înmatriculezi mașina

Direcţia informează că, până pe 31 martie, activitățile specifice de înmatriculare și preschimbare a permiselor de conducere se soluționează exclusiv în baza unei programări online. Programările vor fi făcute pe site-ul oficial al instituției www.drpciv.ro, secțiunea Programări online.

De asemenea, DRPCIV spune că va prelungi programul, pentru respectarea măsurilor privind evitarea aglomerării la ghişee şi dezinfectarea zonelor/ spaţiilor destinate publicului. Programul de lucru cu publicul se va prelungi la toate serviciile publice comunitare teritoriale până la ora 19:00.

Accesul în incinta sediilor serviciilor publice comunitare va fi permis doar titularilor, după caz persoanelor mandatate/delegate, în baza programărilor online și a actului de identitate în original. „Solicităm tuturor persoanelor care sunt programate să respecte ora de programare și să evite așteptarea suplimentară în spațiile destinate publicului”, precizează DRPCIV într-un comunicat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: