Este oficial, se dau 1.450 de lei pentru toți acești români. Ce condiții trebuie îndeplinite acum și pentru ce se dau
Sezonul de vară vine cu o veste bună pentru câteva mii de români. Decizia finală a fost anunțată și vorbim de-un plus de 1.450 de lei.
Conform unui ordin al Ministerul Educației, care a intrat în vigoare din 30 iunie, salariaţii din învăţământ primesc în 2020 vouchere de vacanţă. Suma este de 1.450 de lei. Pentru aceasta va fi reținut un impozit pe venit de 10% de către angajator, cum s-a întâmplat și în cazul medicilor care au primit un bonus de 2.500 lei.
Cine beneficiază de acești bani aprobați de Ministerul Educației
Ce acest bonus beneficiază personalul încadrat în unitățile și instituțiile de învățământ de stat. E vizat inclusiv personalul pensionat, detașat sau aflat în situațiile prevăzute la art. 145 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
În cazul salariatului al cărui contract individual de muncă/raport de serviciu, la data acordării voucherelor de vacanță, este suspendat sau a încetat în cursul anului 2020, acesta poate beneficia de vouchere de vacanță doar dacă, în termen de maximum 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentului ordin, depune la unitate/instituție o cerere în acest sens, precum și dovada achitării impozitului aferent prin virament bancar în contul unității/instituției, notează Economica.
Mai există și situația celor încadrați în sistem de cumul sau plată cu oră. Tichetele pentru aceștia sunt acordate de către angajatorii unde beneficiarii au funcția de bază.
Totodată, e bine de știut că, în cazul salariaților care au desfășurat activitate la mai mulți angajatori, se acordă o singură indemnizațiede către angajatorul unde beneficiarul în cauză își are funcția de bază.
Ce se poate face cu aceste tichete? Ei bine, pot fi utilizate pe baza actului de identitate numai pentru achiziționarea de servicii turistice de la unitățile afiliate. Are perioadă de valabilitate de un an de la data alimentării suportului electronic, fără a se înțelege că aceasta este perioada de valabilitate a suportului electronic.