Dispar banii? Anunțul care privește toți oamenii care au card și cont bancar

Dispar banii? Anunțul care privește toți oamenii care au card și cont bancar

Băncile din întreaga lume sunt cu ochii pe-o tendință interesantă: monede digitale. Pe termen lung, asta ar duce la dispariția banilor clasici.

Oficialii chinezi au anunţat extinderea unui program-pilot pentru o monedă digitală. Acest lucru ar însemna o accelerare a iniţiativei băncii centrale chineze de lansare a unui sistem de plăţi electronice. De asemenea, Banca Centrală Americană spune că dezvoltă o monedă digitală experimentală.

Programul Chinei va aco­peri o mare parte a celor mai prospere regiuni chi­neze, în timp ce oraşele din regiunile mai sărace vor pu­tea participa de asemenea, a anun­ţat ministerul chinez al co­merţului, adăugând că eforturile de testare sunt conduse de banca centrală a ţării, conform Ziarul Financiar

Primul sistem de plăţi electronice lansat de o bancă centrală majoră

Potrivit ministerului finanțelor, yuanul digital este deja în proces de implementare în patru orașe: Xiongan în provincia Hebei din China de nord, Shenzhen în sudul Chinei, provincia Guangdong, Suzhou în provincia Jiangsu, China de est și Chengdu în sud-vestul Chinei, provincia Sichuan.

Acesta va fi, de asemenea, testat în timpul Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2022 de la Beijing și va fi extins în alte regiuni, după caz, a adăugat ministerul. Eforturile guvernului de încurajare a inovaţiei au drept obiectiv reorientarea Chinei către industrii cu valoare mai ridicată şi upgradarea economiei ţării, au adăugat oficialii.

Mai mult, Banca Centrală Americană a anunţat la rândul său că testează o monedă digitală ipotetică, echivalentă a cash-ului, potrivit Market Watch.

Ţinta programului este să ajute Sistemul Federal de Rezerve al Statelor Unite ale Americii să înţeleagă mai bine monedele digitale, a declarat Lael Brainard, guvernator al Rezervei Federale. Acesta a ţinut să sublinieze că banca centrală nu va emite dolari digitali.

„Având în vedere rolul important al dolarului ca monedă de constituire a rezervelor globale, “, a adăugat Brainard, citat de aceeași sursă. În contextul unei pandemii sau a unui eveniment asemănător cu cel cu care se confruntă o lume întreagă în prezent, aceste demersuri sunt foarte potrivite.

Citește și: