Decizie fără precedent de la BMW: toți șoferii cu mașini pe benzină și motorină trebuie să știe asta

Decizie fără precedent de la BMW: toți șoferii cu mașini pe benzină și motorină trebuie să știe asta

BMW e un nume important în industria auto și, ca orice alt producător, știe că viitorul e reprezentat de mașinile electrice. Constructorul livrează, însă, și baterii pentru aceste modele, cu ajutorul chinezilor. Și cererea e uriașă.

BMW deține în China, în parteneriat de tip joint-venture, o fabrică de baterii pentru mașini electrice. Parteneriatul e făcut cu o companie de pe plan local, dar germanii sunt cei care dețin pachetul majoritar. Au anunțat acum că-și vor dubla capacitatea de producție pentru a face față cererii.

BMW susține că există cerere tot mai mare pentru automobile electrificate, așa că a decis să-și extindă uzina din Tiexi.

BMW își extinde fabrica de baterii din China

BMW a deschis o nouă unitate, care va începe producția de baterii ce vor fi livrate chiar către modelele sale electrice, inclusiv primul SUV 100% electric iX3, despre care îți povesteam AICI. 

„China are o mare importanță pentru BMW Group, atât ca piață, cât și ca locație de producție și inovație. Investițiile noastre subliniază angajamentul puternic pe care îl avem pe termen lung față de China și Shenyang. Iar investițiile continuă: proiectele de extindere a uzinelor din Tiexi și Dadong sunt în desfășurare. Și ne pregătim pentru creșteri viitoare: Cu acest nou Centru de Baterii, extindem de peste două ori capacitatea producției locale de baterii în China” – Milan Nedeljković, membru al Consiliului de Administrație al BMW.

Pentru germani, China este cea mai mare piață individuală a companiei și este în același timp piața care impune ritmul pentru mobilitatea electrică la nviel global. BMW are cinci modele electrificate disponibile pe piața din China, pe care a vândut deja 75.000 de autovehicule BMW electrificate. Noul model electric BMW iX3 va fi produs în uzina BBA din Dadong din septembrie și va fi livrat în toată lumea.

Joint-venture-ul BMW Brilliance Automotive a fost înființat în 2003, cu o participare 50/50, dar germanii au cumpărat apoi acțiuni și au devenit acționari majoritari. A fost prima companie străină căreia i s-a permis să facă acest lucru.

BMW spunea recent că primul său SUV 100% electric, modelul iX3, pva fi fabricat în China. BMW mai marca o premieră: e primul SUV care devine derivat electric al gamei pe care ai cunoscut-o pentru modelele clasice pe benzină și motorină.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: