De ce a scăzut numărul infectărilor raportate din România: motivul pentru care nu trebuie să te relaxezi

De ce a scăzut numărul infectărilor raportate din România: motivul pentru care nu trebuie să te relaxezi

Numărul cazurilor noi de coronavirus depistate la 24 de ore e în scădere în ultimele zile. La prima vedere, ai crede că e o veste bună, dar nu e deloc așa.

Numărul de noi cazuri  de infectare cu coronavirus e în scădere în ultimele zile. Sigur că au fost zile libere și s-au procesat mai puține teste, dar altul poate fi motivul scăderii. Managerul Spitalului Marius Nasta din Capitală, Beatrice Mahler, susține că a ajuns un fenomen testarea cu teste antigen. Adică acele teste care arată dacă există sau nu anticorpi.

Astfel, oamenii nu mai merg la spital pentru confirmare.

Numărul de cazuri raportate, în scădere

​Managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală, Beatrice Mahler, atrage atenția că testarea antigen a devenit „aproape un fenomen” în România, ea spunând că persoane care știu că au COVID-19 se testează astfel și nu mai vin la spital pentru confirmare, ceea ce influențează „realitatea transmiterii comunitare”.

Numărul infectărilor poate fi, de fapt, în creștere, dar nu apare în rapoartele oficiale. E posibil ca sărbătorile să influențeze negativ această situație.

Beatrice Mahler a fost întrebată, în acest context, dacă e de părere că numărul cazurilor va crește după Revelion.

„Dacă oamenii vor dori să-și facă testarea PCR, da. Dacă vor rămâne doar cu testarea antigen rapid, care a ajuns să fie aproape un fenomen, și oamenii știu că sunt bolnavi, se testează cu antigen rapid, dar nu mai revin în spital pentru confirmare, probabil că nu vom avea statistic această oglindă a realității transmiterii comunitare”.

Între timp, Spitalul „Marius Nasta” este ocupat în continuare la întreaga capacitate:

„În aceste zile paturile au fost ocupate 100%. Am avut și pacienți peste numărul de paturi aprobate de Direcția de Sănătate Publică. Sunt la fel de mulți pacienți. Nu simțim o relaxare, cel puțin la nivelul Institutului Marius Nasta”.

Mulți medici, inclusiv managerul de la Marius Nasta, vorbesc în această perioadă despre probabilitatea de a exista un al treilea val al pandemiei. Chiar președintele ales al Americii, Joe Biden, a avertizat că până în luna martie, situația ar putea deveni critică.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: