De acum, poți să ții în frâu obsesia copilului pentru Xbox: cum îi limitezi timpul de joacă de pe telefon

De acum, poți să ții în frâu obsesia copilului pentru Xbox: cum îi limitezi timpul de joacă de pe telefon

În cazul în care ai obosit să te cerți cu copilul din cauza timpului pe care îl petrece pe Xbox în loc să învețe sau să se joace afară, Microsoft îți propune o soluție mai simplă printr-o aplicație de mobil.

În ultimii ani, Microsoft a făcut eforturi semnificative când vine vorba de dezvoltarea și implementarea unor mecanisme eficiente de control parental pentru Windows. Acum, și-a mutat atenția către familia de console Xbox. Noul instrument software este intitulat Xbox Family Settings și poate fi descărcat acum în beta pe Android sau iPhone, prin intermediul platformei Testflight.

Tocmai pentru că vorbim de o versiune preview, întreaga funcționalitate pe care Microsoft și-o dorește in-app încă nu a fost implementată. Din același motiv, doar 10.000 de posesori de iPhone o pot testa, după ce s-au înscris în programul Testflight prin linkul de mai sus. Lucrurile ar trebui însă bătute în cuie în câteva săptămâni, iar întreaga situație se va simplifica.

xbox microsoft control parental

În orice caz, Xbox Family Settings îți permite să definești limite zilnice la perioada de gaming pentru copilul tău. Poți alege ce se joacă și la ce tip de conținut are acces în momentul în care folosește consola Microsoft. Dacă ai mai mulți copii în casă, poți defini limite diferențiat pentru fiecare dintre ei. În cazul în care ești stresat în legătură cu interacțiunile pe care le are în spațiul virtual cu alți jucători, poți dezactiva complet partea de comunicații in-game.

Nu în ultimul rând, îi poți vedea tot istoricul de activitate pe Xbox. Micuții vor avea și posibilitatea să ceară o extensie a perioadei de gaming, printr-o notificare pe care o vei vedea pe mobil. Este decizia ta dacă le-o acorzi sau nu.

Dacă micuțul tău este pasionat de Minecraft, fiind vorba de un joc Microsoft, ai câteva opțiuni în plus pentru impunerea de restricții. Poți bloca accesul la funcționalitate online din Minecraft printr-un simplu tap pe telefon.

Versiunea finală a aplicației ar trebui să fie disponibilă în curând și, în plus față de particularitățile detaliate mai sus, va include opțiunea să administrezi lista de prieteni a copilului tău, după cum se poate vedea în fotografia de intro.

Citește și: