Dacia, gata de schimbarea majoră: Renault a dezvăluit detaliile

Dacia, gata de schimbarea majoră: Renault a dezvăluit detaliile

Odată cu noile modele, ca Sandero, Logan și Sandero Stepway, la Dacia s-a schimbat ceva: prețurile au crescut. Conform Renault, e cazul să te pregătești pentru așa decizii, poate chiar cu creșteri mai mari de prețuri. De ce?

Luca de Meo, șeful grupului Renault, a explicat ce înseamnă Dacia pentru companie, dar și care e direcția în care se vor duce prețurile. Declarațiile de acum vin în pregătirea anunțurilor din ianuarie 2021. La început de an, acesta va prezenta planul de redresare al Renault Group.

Până la acel moment, el a spus că vrea să lase marca să crească drept un brand de sine stătător și să nu mai fie doar un alt brand din portofoliul Renault. Acesta a explicat că Dacia are potențial și generează bani, fiind ușor de vândut și cu „prețuri entry în fiecare segment”.

În prezent, Luca de Meo nu exclude o creștere a prețurilor, după cum notează Profit.ro.

„Dacia se descurcă foarte bine ca profitabilitate. Își revine din punct de vedere al modelului de business, definiție de produs și amprentă industrială. Este excepția de la regulă pentru mine.”
Luca de Meo

Astfel, prețurile Dacia ar putea să crească pentru a face față reglementărilor viitoare privind emisiile, respectiv cele pentru Euro 7. Uniunea Europeană discută în prezent despre introducererea acestui prag de emisii, dar nu a fost încă stabilită o dată la care acestea ar putea intra în vigoare.

Ce loc mai are Dacia pe piață cu atâtea mărci la preț mai mic?

În prezent, mașinile Dacia stau foarte bine în versiunea de bază. Alternative nu prea există. Dar pe măsură ce adaugi dotări prețul crește și alternativele sunt din ce în ce mai bune. În acest context, Luca de Meo, într-un interviu mai vechi, a spus că un reper pentru Dacia e Citroen, într-o paralelă cu grupul PSA în care Peugeot este corespondentul Renault.

„Dacă putem muta Renault în segmentul C, avem spațiu pentru Dacia. Pentru următoarea generație a Dacia avem nevoie de o abordare modulară, cu care să începi de la specificațiile ieftine și te poți duce în sus la specificațiile înalte”, a mai spus acesta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: